Lider "Obraza" u kućnom pritvoru

Njegovoj organizaciji “Obraz” je 2012. godine, odlukom Ustavnog suda Srbije, zabranjena djelatnost

152 pregleda3 komentar(a)
Mladen Obradović, Foto: FoNet (Arhiva)
23.07.2014. 09:10h

Zbog širenja rasne i druge mržnje prema LGBT populaciji i nevladinim organizacijama Labris i Gay straight alijansa, predsjednik Obraza Mladen Obradović od danas je u četvoromjesečnom kućnom pritvoru.

Predsjednik Obraza Mladen Obradović od danas je u kućnom pritvoru po presudi Apelacionog suda zbog širenja rasne i druge diskriminacije pred otkazanu Paradu ponosa u septembru 2009. godine.

Apelacioni sud je zaključio da će se kaznom od četiri mjeseca kućnog zatvora u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja i izricanja krivičnih sankcija, posebno cijeneći činjenicu da je Obradović student, kao i njegove porodične prilike (ima žena i dijete).

Obradović je osuđen jer je od 13. do 20. septembra 2009. godine, kao sekretar Udruženja građana Otečenstveni pokret – Obraz “širio i predstavljao ideje koje zagovaraju diskriminaciju zasnovanu na ličnom svojstvu – seksualnoj orijentaciji i nasilju protiv lica, pripadnika Organizacije za lezbejska ljudska prava Labris, Udruženja Gay straight aliansa, odnosno pripadnika LGBT populacije”.

Njegovoj organizaciji “Obraz” je 2012. godine, odlukom Ustavnog suda Srbije, zabranjena djelatnost.