Nikola Perišić drugi na "Gran priju Peraci"

Crnogorski strijelac Nikola Perišić, reprezentativac u disciplini leteće mete-trap, zauzeo je drugo mjesto na međunarodnom takmičenju „Velika nagrada Peraci-Grand pri Peraci“

113 pregleda0 komentar(a)
Nikola Perišić, Foto: Streljački savez Crne Gore
21.07.2014. 17:57h

Crnogorski strijelac Nikola Perišić, reprezentativac u disciplini leteće mete-trap, zauzeo je drugo mjesto na međunarodnom takmičenju „Velika nagrada Peraci-Grand pri Peraci“ koje se tradicionalno održava u Beogradu.

Perišić je do srebrne medalje došao 114 (14+11) pogođenih “golubova“.

Prvo mjesto osvojio je Slovenac Vatovec, koji je u "šut ofu" imao 14 pogodaka (Perišić 11).

Ovo je ujedno i najbolji plasman naših strijelaca u ovoj sezoni.

"Više od svega raduje činjenica da je Perišićev uspjeh potvrda očiglednog napretka u formi i dodatnog samopouzdanja nakon osvojenog Kupa Crne Gore. Pored medalje, ovog takmičenja je donijelo i očigledno sazrijevanje Perišića kao strijelca, budući da ga na takmičenju i tokom sezone krasi konstantnost performanse i dobra zavrsnica, koja mu u ranijim sezonama nije bila jača strana", navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

Gran pri Peraci, koji je imao nagradni fond od 2.500 eura, okupio je najbolje trap strijelce regiona.

"Ostali crnogorski takmicari ostvarili su rezultate nešto ispod onih na koje su nas u proteklom periodu navikli. Stanišić je osvojio 108, Raičević (na svom prvom GP) 104, te Marković 101 pogodak. Ali, treba imati u vidu da dolazi do napora i kolebanja forme i rezultata nakon više takmičenja na raznovrsnim strelištima u zemlji i inostranstvu. Stanisić, Marković, pa i Raičević iza sebe imaju par mjeseci sa prilično gustim rasporedom i takmičenjima gotovo svakog vikenda, što je i uzelo danak ovim rezultatima. Svi strijelci su pokazali izuzetnu posvećenost i spremnost da na narednim takmičenjima u sezoni, računajući i Svjetskom prvenstvu u Granadi u septembru, daju svoj maksimum", dodaje se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.