Srbija u četvrtfinalu, moguć obračun sa "ajkulama" za finale

Tim Dejana Savića, kojem je bio dovoljan i bod za plasman među šest najboljih, savladao je Španiju sa 8:6 i preuzeo 2. mjesto u grupi B, ali je ujedno i odveo Hrvatsku u četvrtfinale

4 komentar(a)
Vaterpolisti Srbije, Foto: Www.waterpolo.hu
21.07.2014. 15:40h

U meču odluke, vaterpolisti Srbije su savladali Španiju sa 8:6 i obezbijedili plasman u četvrtfinale 31. Evropskog prvenstva.

"Delfini" su odlučujuću prednost stekli u posljednjoj četvrtini, kada su serijom 3:1 stigli do 7:4 i praktično odlučili sve.

Tim Dejana Savića, kojem je bio dovoljan i bod za plasman među šest najboljih, preuzeo je 2. mjesto u grupi B, ali je ujedno i odveo Hrvatsku u četvrtfinale.

U pobjedničkom timu samo je Miloš Ćuk bio dvostruki strijelac, a mrežu Injakija Agilara su po jednom tresli Duško Pijetlović, Filip Filipović, Dušan Mandić, Stefan Mitrović, Milan Aleksić i Andrija Prlainović.

Fenomenalan je bio Gojko Pijetlović, koji je odbranio 15 šuteva, od čega i peterac Albertu Espanjolu četiri minuta prije kraja, pri rezultatu 7:4.

Espanjol je bio najefikasniji igrač meča sa četiri pogotka, a dva je dodao Giljermo Molina.

Hrvatska u posljednjem meču grupne faze večeras (20.30) igra protiv Mađarske, koja je već u polufinalu, i neophodna joj je pobjeda da bi se vratila na 2. poziciju.

Ukoliko ne slavi, Srbija će ostati druga i u slučaju pobjede u četvrtfinalu igrati protiv Crne Gore u polufinalu.

Pod uslovom, naravno, da Italija u meču koji počinje u 19 časova ne dobije Grčku sa 11 ili više golova razlike, što je jedini način da tim Ranka Perovića sklizne sa 1. pozicije u grupi A.