Exit 2014: Dolaze posjetioci sa svih strana svijeta

Posjetioci Exita kojih je ove godine više nego ikad, uveliko pristižu u vojvođansku prijestonicu, a najviše ih je, tradicionalno u kampu

0 komentar(a)
09.07.2014. 19:05h

Kapije petnaestog Exita biće otvorene sjutra u 19 sati, a prvi će na glavnoj bini nastupiti Hornsman Coyote.

Uslijediće ceremonija otvaranja u 21:30, dok se izlazak glavne večerašnje zvijezde, dua Pet Shop Boys očekuje u 23 sata. Disclosure i Karl Kreg biće atrakcija Dance Arene, dok će na Fusionu između ostalih svirati Disciplin A Kitschme, The Afghan Whigs i SARS. Do nedjelje, 13 jula nastupiće oko 400 izvođača na dvadesetak bina, a zatim se žurka seli na budvanski Jaz.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu odvijaju se posljednje pripreme za početak festivala koji je prošle godine, po saopštenju organizatora, tokom četiri dana ugostio 200 hiljada posjetilaca.

Kvalitet zvuka na glavnoj bini testirao je Marlijev "Buffalo Soldier".

Dance Arena će i ove godine biti najveći plesni podijum u ovom dijelu svijeta.

Posjetioci Exita kojih je ove godine više nego ikad, uveliko pristižu u vojvođansku prijestonicu, a najviše ih je, tradicionalno, bilo u kampu. Dan uoči početka festivala na velikoj ograđenoj poljani pored Spensa, po procjeni portparolke Miljene Vučković bilo je između 1500 i 2000 ljudi, ne računajući sve veću gužvu na recepciji.

Postavljeni i šatori u izgradnji već su zauzeli skoro polovinu livade namijenjene za kamp, a oni koji su se ranije smjestili su započeli žurku u prostoru predviđenom za zabavu.

Mnogi kamperi nosili su plave "Exit Avantura" narukvice, koje podrazumijevaju ulaznicu i za budvanski Sea Dance festival.

"Kapacitet kampa je oko 5000 ljudi, koliko ih otprilike i očekujemo", kazala je Vučković Vijestima, dodajući da su najbrojniji Britanci, Holanđani i posjetioci iz regiona.

"Ostalo su manje grupe i pojedinci koji su zaista iz raznih dijelova svijeta, čak i zemalja poput Bocvane, Tadžikistana, Izraela odakle ranije i nismo imali gostiju", otkrila je Vučković, napominjući da dio ex-YU reprezentacije koja brojno parira Englezima i Holanđanima, čine i Crnogorci.

Na ulazu u kamp za 715 dinara (oko šest eura) može se kupiti nedjeljna karta za gradski prevoz, koja omogućava vožnju svim lokalnim autobusima (do Petrovaradina saobraćaju trojka i devetka).

Ovogodišnji Exit mogao bi biti i najkišovitiji do sada. Danas su se u Novom Sadu nekoliko puta smijenili sunčani periodi sa pljuskovima, a prema prognozama slično vrijeme očekuje se i narednih dana, uz temperaturu u rasponu od 15 do 26 stepeni.

Prema saopštenju organizatora, prošlogodišnji Exit tokom četiri dana posjetilo je 200.000 ljudi.

Galerija