Bogojević nakon konsultacija sa liderima SDP i PCG: Pregovaraćemo sa obje strane

Bogojević će biti u timu SDP-a koji će pregovarati sa DPS-om, ali i u timu Pozitivne koji će razgovore o vlasti u Podgorici obavljati sa opozicijom

50 pregleda74 komentar(a)
04.07.2014. 19:59h

Nosilac liste Evropsko lice Podgorice Dragan Bogojević biće u timu SDP-a za pregovore sa DPS-om, kao i u timu Pozitivne za pregovore sa opozicijom.

To je rezultat jučerašnjeg razgovora Bogojevića sa liderima SDP-a Rankom Krivokapićem i Pozitivne Darkom Pajovićem.

"Tačno je da sam, poslije konsultacija sa liderima SDP-a i Pozitivne, predložio otpočinjanje razgovora na oba kolosijeka u cilju ubrzanja razgovora za konstituisanje vlasti u Podgorici, na jedinstvenoj izbornoj platformi nestranačkog gradonačelnika i depolitizovane i profesionalne gradske uprave", kazao je Bogojević “Vijestima” i potvrdio da će biti u oba tima.

"Poslije pregovora na jedinstvenoj platformi i dostignutih rezultata u pregovorima na oba kolosijeka koalicija Evropsko lice Podgorice konsenzusom će odlučiti o potencijalnoj postizbornoj saradnji", podvukao je Bogojević koji je sinoć oko 20 časova sjedio sa Krivokapićem i Pajovićem u kafeu Hemera.

Podgorički odbor Pozitivne sinoć je raspravljao o pregovorima unutar koalicije, ali je odlučeno da se konačan stav donese danas, dok bi sjednica podgoričkog SDP-a o pregovorima trebalo da bude održana u sljedećih par dana.

Ranije juče funkcioneri dviju partija su slali oprečne izjave o nastavku saradnje unutar koalicije.

Poslanik SDP Damir Šehović poručio je da će njegova stranka prvo razgovarati sa onima koji su osvojili najviše mandata na izborima iako to ne znači i dogovor, dok je Azra Jasavić tvrdila da su građani glasali za smjenu vlasti u Podgorici, kao i da Pozitivna neće biti čamac za spasavanje DPS-a, niti želi da na taj način dovede birače u poziciju da se osjećaju prevarenim i izdanim.

Galerija

Ranko Krivokapić, Darko Pajović, Dragan Bogojević FOTO: Boris Pejović