Crnogorski vaterpolisti od petka na turniru u Diseldorfu

Selektor Ranko Perović kazao je da će crnogorskim vaterpolistima turnir u Frankfurtu biti posebna provjera pred start Evropskog prvenstva u Budimpešti.

0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
02.07.2014. 16:58h

Pred crnogorskim vaterpolistima je posljednja etapa priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti, a ona će biti začinjena utakmicama - "ajkule" sjutra putuju u Diseldorf, gdje će do nedjelje učestvovati na "Dojčland kupu" sa domaćinom, Mađarskom i Sjedinjenim Američkim Državama.

"Ovo će biti neka vrsta posebne provjere pred start Evropskog prvenstva u Budimpešti. Ujedno, odlična je prilika da uigramo još neke stvari, da korigujemo greške ako se pojave. Pokušaćemo da se još bolje uigramo i spremimo za ono što nas čeka u Mađarskoj i to je poenta cijelog turnira. Ide 15 igrača, malo više nego što je planirano za Budimpeštu", rekao je selektor Ranko Perović, a prenosi zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

Crna Gora prvi meč igra u petak od 17 časova sa Mađarskom, u subotu slijedi duel s Amerikancima, a na kraju okršaj sa Njemačkom.

"Poslije turnira imamo dan pauze, a u utorak nastavljamo s pripremama. Do petka smo u Herceg Novom, a u subotu putujemo na Evropsko prvenstvo. Što se tiče samog rada sa reprezentativcima, nemam zamjerki. Imali smo dosta problema sa povredama, tako da nismo baš sve odradili do kraja kako smo zamislili. Ali, mnogo je bolje nego što je izgledalo prije dvadesetak dana", poručio je Perović.

Dragan Drašković je prije nekoliko dana napustio pripreme rprezentacije zbog problema sa povredama, kao i Miloš Šćepanović, koji je otišao na rehabilitaciju u Pulu.

U Dizeldorf idu: Zdravko Radić, Dejan Lazović, Draško i Darko Brguljan, Vjekoslav Pasković, Antonio Petrović, Uroš Čučković, Nikola i Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Filip Klikovac, Predrag Jokić, Jovan Sarić i Nikola Murišić.