Švajcarci se uzdaju u francusku moć

Tačno četiri godine od duela na Mundijalu u Južnoj Africi Švajcarska i Honduras se sastaju i u Brazilu - na isti datum, 25. jun

0 komentar(a)
Švajcarska, Mundijal, Foto: Reuters
25.06.2014. 12:28h

Tačno četiri godine od duela na Mundijalu u Južnoj Africi Švajcarska i Honduras se sastaju i u Brazilu - na isti datum, 25. jun.

Tada je bilo 0:0, a sada taj rezultat ne garantuje ništa Švajcarcima, dok Honduras, koji ima samo teoretske šanse da prođe, tim ishodom sigurno ispada.

"Sve je u našim rukama. I dalje imamo dobre šanse da prođemo", rekao je selektor Švajcarske Otmar Hicfeld koji očigledno vjeruje da Francuska neće izgubiti od Ekvadora.

Ali, pitanje je kako će njegov tim reagovati večeras samo nekoliko dana nakon potopa protiv Francuza (2:5).

"Bio je to sumoran dan za nas. Jednostavno nismo bili u stanju da pokažemo sve što možemo. Ono nije naše pravo lice", kazao je Hicfeld.

Šanse Hondurasa za osminu finala bi se "aktivirale" tek ako pobijedi večeras sa makar četiri razlike. Onda čekao trijum Francuske...

"Borićemo se do kraja, to nam je jedino ostalo", rekao je napadač Hondurasa Karlo Kostli, koji je protiv Ekvadora postigao prvi gol za ovu reprezentaciju na mundijalima još od 1982. godine.

Duel Švajcarske i Ekvadora počinje u 22 časa.