Mladi vaterpolisti preko Holandije do četvrtfinala

Za plasman u polufinale Crna Gora će se boriti sa Mađarskom

127 pregleda0 komentar(a)
Đuro Radović, Foto: Savo Prelević
29.08.2018. 15:50h

Crnogorski juniori će igrati u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Izabranici Slobodana Mačića su savladali Holandiju rezultatom 10:4 u baražu za plasman među osam najboljih i zakazali okršaj sa Mađarskom (sjutra od 16.30).

Naši vaterpolisti su bez većih problema opravdali ulogu favorita, a sve je bilo jasno već u prvom poluvremenu u kojem su imali i četiri gola prednosti (6:2).

Ni nastavak nije donio neizvjesnost, pa je prednost U19 reprezentacije rasla do najvećih plus šest.

Crna Gora je na EP u Minsku upisala treću pobjedu (nakon što je bila bolja od Rumunije sa 8:5 i Bjelorusije rezultatom 16:9), a ima i poraz protiv Grčke (8:6) u meču koji je odlučivao o prvom mjestu u grupi.

Đuro Radović je sa četiri gola bio najefikasniji u našem timu, a po jednom su mrežu "lala" pogađali Danilo Radović, Dimitrije Rašković, Petar Mijušković, Martin Gardašević, Dušan Matković i Branko Franeta.

U slučaju trijumfa nad Mađarima crnogorski vaterpolisti će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Španije i Srbije.

Četvrtfinalni parovi su još Italija - Grčka i Rusija - Hrvatska.

CRNA GORA - HOLANDIJA 10:4 (2:0, 4:2, 2:1, 2:1)

Crna Gora: Krivokapić, D. Radović 1, Ćetković, Rašković 1, Mitrović, Mačić, Murišić, Mijušković 1, Đ. Radović 4, Gardašević 1, Matković 1, Franeta 1, Isljamović.

Holandija: Dž. Spajker, Keuning, Ruvenhorst, Hesels, Brantjes, Van Oršot, D. Spajker, De Jong 1, Mejer 1, Vajnhoven, Hesels 1, Van Rujten 1, Stromberg.