Perović: "Raspali" smo se, moramo da se spustimo na zemlju

"Ako je trebalo da dobijemo ovaj šamar, dobili smo ga u pravo vrijeme, istakao je Perović

89 pregleda3 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Danilo Papić
17.06.2014. 17:01h

Selektor crnogorskih vaterpolista Ranko Perović - logično - nije mogao da sakrije nezadovoljstvo nakon poraza od Srbije u drugom kolu grupe A na finalnom turniru Svjetske lige.

Perović je imao jasnu poruku za igrače:

"Moramo da se spustimo na zemlju, da ne razmišljamo više kako smo vicešampioni svijeta. To se dogodilo prošle godine. Moramo da budemo borbeni i mnogo čvršći kao što smo bili tada. Generalno, nismo uspjeli ni da se adaptiramo na suđenje gdje je ponovo promijenjen kriterijum. U svakom slučaju bilo je jako loše, nismo bili ekipa, svako je individualno pokušavao i to su Srbi, koji su ušli maksimalno spremni, kaznili. Iz ovoga moramo izvući pouke, prije svega spustiti se na zemlju i početi da radimo neke stvari ispočetka da bismo gradili rezultat", rekao je Perović.

Jednostavno, u igri nije štimalo ništa.

"Odbrana je bila katastrofalna, "raspali" smo se odmah, nismo ličili na ekipu. Bili smo skup pojedinaca i to protiv Srbije ne može nikako da prođe. Ima prostora za napredak, da se konsolidujemo. Ako je trebalo da dobijemo ovaj šamar, dobili smo ga u pravo vrijeme, istakao je Perović i pojasnio zašto na golu nema Miloša Šćepanovića.

"Miloš ima povredu noge. Nije ništa ozbiljno, ali nismo htjeli ništa da riskiramo. Vjerujem da će u naredna dva dana stati na gol", zaključio je Perović.

Selektor Srbije Dejan Savić je veličao igru u odbrani.

"Rezultat je visok, odigrali smo nevjerovatnu odbranu, posebno u prve tri četvrtine. Nisu imali rešenja, tražili su igru koja im nije donijela rezultat. Još smo teški kao i oni. Nema euforije, ovo su samo pripreme za Evropsko prvenstvo. Ovakav rezultat ništa ne znači, čvrsto smo na zemlji", kazao je Savić, selektor Srbije.