Oduzeto 50 stabljika kanabisa i oko 13 grama spida

Stabljike kanabisa i spid su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja...

1 komentar(a)
kanabis, Foto: Uprava policije
13.06.2014. 13:26h

Policija je u Nikšiću i Herceg Novom uhapsila dvije osobe kod kojih su pronašli i oduzeli 50 stabljika biljke kanabis od koje se proizvodi marihuana i oko 13 grama sintetičke droge spid (speed).

Službenici Grupe za suzbijanje droge Nikšić su juče uhapsili D.L. (34) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. "Službenici ove Grupe su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, 1. maja 2014. godine, po prethodno pribavljenoj naredbi za pretres sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija u Nikšiću koje je koristio D.L. Policijski službenici su tom prilikom u neposrednoj blizini porodične kuće pronašli tri zasada sa 50 stabljika kanabisa koje su potom oduzeli", piše u saopštenju Uprave policije.

O događaju je tada upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da se stabljike kanabisa upute u Forenzički centar radi vještačenja. Nakon analiza vještaka u Forenzičkom centru, nadležni tužilac je kvalifikovao krivično djelo, na osnovu čega je D.L. uhapšen.

Sumnja se da je D.L. stabljike kanabisa uzgajao radi proizvodnje marihuane i prodaje ove opojne droge. On je, uz krivičnu prijavu, priveden ZDVT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Službenici Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat su, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, juče uhapsili P.P. (25) iz Kotora, od kojeg su prethodno oduzeli 13,04 grama amfetamina – sintetičke droge spid.

"Policijski službenici su juče oko 17,00 časova, postupajući na osnovu operativnih informacija, kontrolisali P.P. u mjestu Kamenari, u blizini trajektnog prelaza. Od njega su oduzeta dva paketića sa sadržajem navedene opojne droge koju je, kako se sumnja, imao namjeru da stavi u promet. P.P. je potom lišen slobode. Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je P.P. u prethodnom periodu amfetamin prodavao izvjesnom broju lica sa primorja", piše u saopštenju.

On je, uz krivičnu prijavu, predat Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Stabljike kanabisa i spid su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.