Velika pobjeda rukometašica Crne Gore u Poljskoj

Podmlađeni tim, bez čak sedam igračica sa Svjetskog prvenstva, bez ijednog pravog desnog krila, slavio je sa 25:22 i pokazao da za budućnost crnogorskog rukometa ne treba brinuti

59 pregleda29 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Savo Prelević
11.06.2014. 20:15h

Velika pobjeda Crne Gore u Čestohovi - bez pola tima rukometašice Dragana Adžića održale su lekciju rukometa Poljskoj, zvanično četvrtoj selekciji svijeta i obezbijedile 1. mjesto u grupi 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Podmlađeni tim, bez čak osam igračica sa Svjetskog prvenstva u Srbiji, bez ijednog pravog desnog krila, slavio je sa 25:22 i pokazao da za budućnost crnogorskog rukometa ne treba brinuti.

Katarina Bulatović i Marija Jovanović su vukle tim sa osam, odnosno sedam golova, a izvanredan utisak je ostavila i Ema Ramusović - 17-godišnjakinja koja je nakon teške operacije koljena prebačena sa lijevog beka na pivota je dominirala na crti, tri puta tresla mrežu, iznudila tri sedmerca, dva isključenja i ukrala dvije lopte!

Crna Gora je povela 4:2, a plus dva je imala i u 11. minutu, kada je precizna bila Ramusovićeva za 6:4. Poljakinje su agresivnom odbranom zbunile Adžićev tim, koji je golgeterski postio sve do 24. minuta, a baš je Ramusovićeva prekinula crni niz i smanjila na 9:7.

„Crvene” su poravnale rezultat u 33. minutu (11:11), ali je domaćin tri puta stizao do plus tri, posljednji put u 40. minutu (16:13), kada je Adžić pozvao tajm-aut.

Nakon kratkog odmora, aktuelni vladar Starog kontinenta je zaigrao fenomenalno u odbrani i serijom 5:0 preokrenuo na 18:16. Izabranice Kima Rasmusena su izjednačile na 20:20, ali su Bulatović sa dva i Jovanović i Biljana Pavićević sa po jednim pogotkom otklonile sve dileme...

Poljska je sada u nezavidnoj situaciji, jer u subotu mora da savlada Češku u gostima u Brnu sa makar tri gola razlike ili će propustiti šampionat u Mađarskoj i Hrvatskoj.

“Ne znam šta nam se dogodilo od 40. minuta. Pravili smo neke greške koje nismo smjeli, što je Crna Gora kaznila”.

“Sve odlučuje naša utakmica sa Češkom, sada sve snage moramo da usmjerimo na subotu”, poručila je Kinga Bizdra, koja je pet puta tresla mrežu klupske drugarice Marine Vukčević.

Poljska - Crna Gora 22:25 (11:10)

Čestohova - Hala sportova. Gledalaca: 6.800. Sudije: Nastase i Raluka-Stanku (Rumunija). Sedmerci: Poljska 2 (1), Crna Gora 4 (3). Isključenja: Poljska 6, Crna Gora 8 minuta.

Poljska: GAPSKA (osam odbrana i sedmerac), Čarna, Stahovska 1, Sjodmjak 3, Gadzina, Gega, GŽIB 2, KUDLAČ 3, JANIŠEVSKA, Pjeleš, Drabik, Zalevska-Gardoni 1, VOJTAS 6 (1), Semenjuk-Olhava, KULVINSKA, BIZDRA 5.

Crna Gora: M. VUKČEVIĆ (osam odbrana), Rajković, PAVIĆEVIĆ 3, DESPOTOVIĆ 1, JOVANOVIĆ 7 (2), A. Klikovac, RAMUSOVIĆ 3, Malović, B. Klikovac, O. Vukčević, Jauković, BULATOVIĆ 8 (1), MEHMEDOVIĆ 3.