Barsa dogovorila dolaske Rakitića i Brava, stižu i Markinjoš i Matje

Za poziciju desnog beka konkurenti su Huan Kvadrado i Lukaš Pišček. Čini se, ipak, da Barsa neće dovesti sve igrače koje je htjela, pošto su dvije želje neostvarive - Marko Rojs i Koke

1 komentar(a)
Huan Giljermo Kvadrado, Foto: Beta/AP
09.06.2014. 09:46h

Barselona je praktično završila dva posla - kako javlja „Mundo deportivo”, Katalonci su dogovorili dolazak Ivana Rakitića i Klaudija Brava.

Hrvatski reprezentativac će biti plaćen 18 miliona eura, a kapiten Sevilje će ugovor potpisati u Brazilu, gdje igra prvi meč na Svjetskom prvenstvu protiv Brazila.

Iskusni golman stiže iz Real Sosijedada, kako bi bio konkurencija Mark-Andreu ter Štegenu, koji je doveden iz Borusije Menhengladbah.

Da je i ta stvar gotova, govori činjenica da je novi trener Luis Enrike rekao Meksikancu Džonatana dos Santosu da prihvati da ode na pozajmicu u San Sebastijan, jer je to dio dogovora sa Baskijcima.

Iz Pari Sen Žermena će gotovo sigurno stići Markinjoš, za kojeg će „blaugrana” platiti 25 miliona eura i u suprotnom pravcu poslati Danija Alveša.

„Mundo deportivo” piše i da se uprava Barselone dogovorila sa novim vlasnikom Valensije, Peterom Limom, o transferu Žeremija Matjea. Iskusni Francuz igra štopera, može da pomogne i na poziciji lijevog beka, a koštaće 15 miliona eura.

Za poziciju desnog beka konkurenti su Huan Kvadrado i Lukaš Pišček. Čeka se da Fiorentina otkupi polovinu ugovora od Udinezea, pa da se krene u „napad” na Kolumbijca, koji bi mogao da košta oko 25 miliona.

Poljak iz Borusije Dortmund je rezervna opcija. „Milioneri” su spremni na pregovore, ali je sigurno da neće jeftino prodati jednog od najboljih igrača kluba.

Čini se, ipak, da Barsa ovog ljeta neće dovesti sve igrače koje je htjela, pošto su dvije želje neostvarive - Marko Rojs i Koke. Borusija i Atletiko Madrid traže previše para za svoje bisere...

„Jorgandžije” ne žele da puste sjajnog vezistu za manje od 60 miliona eura, koliko iznosi otkupna klauzula, ali u Kataloniji razmišljaju o tome da spuste cijenu tako što bi im ponudili Kristijana Telja.

Na izlaznim vratima „Kamp noua” su Sesk Fabregas i Aleksis Sančes, a neizvjesna je i sudbina Ćavija...