U akciji zapljene droge uhapšeno pet osoba, pretresani i zatvorenici u Spužu

U toku ove višemjesečne akcije zaplijenjeno je ukupno više od 560 grama heroina, oko 2kg skanka, preko 300 tableta subokson...

586 pregleda18 komentar(a)
Tamara Popović, Foto: Savo Prelević
09.06.2014. 13:51h

Višemjesečna policijska akcija "Kvart", koja je završena danas, rezultirala je razbijanjem lanca ulične trgovine narkoticima i krijumčarenja droga u spuški zatvor, hapšenjem pet osoba i podnošenjem prijava protiv još pet, koji se nalaze na izdržavanju kazne zatvora.

Tokom akcije zaplijenjeno je oko 560 grama heroina, dva kilograma skanka, preko 300 tableta "Subuxon", oko 900 grama smješe koja služi za miješanje sa opojnim drogama, dva pištolja, više komada municije, više automobila i i mobilnih telefona.

Savjetnica za odnose sa javnošću u Upravi policije, Tamara Popović saopštila je da je akcija bila usmjerena na otkrivanje i procesuiranje većeg broja osoba za koja se osnovano sumnja da su se bavili krijumčarenjem i prodajom heroina, skanka i tableta.

Zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su Rožajac Rijad Fetahović (24), Podgoričani Mihailo Velašević (27), Veselin Radović (26) i Đuro Mugoša (23) bivši službenik ZIKS-a.

Osim njih, uhapšen je i Željko Joksimović (25) iz Bijelog Polja, nastanjen u Podgorici. Policija sumnja da su Velašević i Radović počinili i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Njih petorica danas su, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Krivičnom prijavom su,osim Fetahovića, Velaševića, Radovića, Mugoše i Joksimovića, obuhvaćeni i petorica ranije uhapšenih - Podgoričani Božo Čeko (23), Ivica Nešković (31), Nikola Markuš (31),Danilo Kovačević (26) i Ivan Novaković (36).

Njima se krivičnom prijavom na teret stavlja isto krivično djelo – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policijski službenici su jutros, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese šest stanova i drugih prostorija na području Podgorice i Rožaja, prilikom kojih su pronašli i oduzeli: oko 60 gr heroina, više komada tableta „Subuxon“ koje se nalaze na listi opojnih droga, više predmeta koji služe za mjerenje i pakovanje opojnih droga, dva pištolja u ilegalnom posjedu, više komada municije različitog kalibra, više putničkih motornih vozila za koja se sumnja da su orišćena prilikom izvršenja krivičnog djela, i više mobilnih telefona za koje se sumnja da su ih osumnjičeni koristili", saopštila je Popović.

Opojne droge, oružje, municija i drugi predmeti su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.