Kamerun upozorio Njemce, remi Francuske sa Paragvajem

"L'Ekip" objavio da će Frank Riberi propustiti Mundijal, FS Francuske demantovao informaciju

0 komentar(a)
Tomas Miler, Njemačka - Kamerun, Foto: Reuters
01.06.2014. 21:33h

Publika u Menhengladbahu je igrače i selektora Joakima Leva ispratila sporadičnim zvižducima nakon remija sa Kamerunom (2:2), i to govori da "elf" nije ostavio dobar utisak u pretposljednjoj provjeri pred nastup na Mundijalu u Brazilu.

Lev je izveo startnu postavu bez klasičnog napadača, "devetku" je, baš kao u Bajernu tokom sezone, glumio Mario Gece, ali Njemci baš i nisu bili opasni u formaciji sa njim, Mesutom Ozilom, Markom Rojsom i Tomasom Milerom...

Samuel Eto je u 62. minutu donio prednost "lavovima", domaćin je preokrenuo preko Tomasa Milera i Andrea Širlea (akciji kod drugog gola je prethodio ofsajd Lukaša Podolskog), a remi je potpisao napadač Majnca Žan-Erik Čupo-Moting u 78. minutu.

Njemci u petak u Majncu igraju posljednji pripremni duel pred put u Brazil - rival će im biti Jermenija.

Belgija je u Stokholmu pobijedila Švedsku sa 2:0 golovima Romelua Lukakua i Edena Azara, dok su Sjedinjene Američke Države u Nju Džersiju savladale Tursku sa 2:1.

Golove za "jenkije" postigli su Fabijen Džonson i Klint Dempsi.

Francuska je u Nici remizirala protiv Paragvaja (1:1), i to nakon što je primila gol iz prekida u 90. minutu kada je Viktor Kaseres glavom matirao Iga Ljorisa.

I drugu pripremnu utakmicu Francuzi su odigrali bez Franka Riberija koji ima hronične probleme s leđima. "L'Ekip" je danas objavio da će as Bajerna čak i propustiti Mundijal, ali se Fudbalski savez Francuske potrudio da to demantuje. Istina, nije bio ubjedljiv...

"Rano je za priče o tome da Riberi neće biti spreman", rečeno je iz saveza.

Dilema oko nastupa Riberija biće otklonjena najkasnije do sjutra veče kada selektor Didije Dešam mora da saopšti spisak za Mundijal.