Pakistan: Kamenovali djevojku zato što se udala iz ljubavi

Svi osumnjičeni su pobjegli sa lica mjesta, osim Farzaninog oca. On je priznao da je ubio ćerku

54 pregleda5 komentar(a)
kamenovanje, Foto: Shutterstock
27.05.2014. 18:17h

Jedna 25-godišnja Pakistanka je danas preminula od povreda zadobijenih kad ju je ispred suda u gradu Lahor kamenovala sopstvena porodica zato što se udala za čovjeka kojeg je voljela, saopštila je pakistanska policija, prenosi Blic.

Farzana Ikbal (25) je čekala ispred Vrhovnog suda u Lahoru da uđe u tu zgradu po njenom otvaranju, kad ju je okružila grupa od dvanaestak muškaraca i počela da je gađa ciglama, izjavio je policijski narednik Umer Čima, a prenio Rojters.

On je dodao da su među napadačima bili Farzanin otac, dvojica braće i njen bivši vjerenik. Djevojka je u napadu zadobila teške povrede glave, a nedugo pošto je prebačena u bolnicu proglašena je mrtvom.

Svi osumnjičeni su pobjegli sa lica mjesta, osim Farzaninog oca. On je priznao da je ubio ćerku, objasnivši da je to bilo pitanje časti, naveo je Čima.

Mnoge pakistanske porodice smatraju da je djevojka osramotila svoju porodicu ako se uda za nekoga koga je sama izabrala.

Farzana je bila vjerena za svog rođaka, ali se udala za drugog muškarca. Njena porodica je prijavila policiji da je ona kidnapovana. Djevojka je, prije nego što je kamenovana, želela da na sudu posvjedoči da se udala svojom voljom.