Suđenje za obračun u beranskoj "Kazi": Jašarević vidio da Simonović puca

Braća su kazala da nisu primijetili da je Maslovarić imao pištolj, niti da je pucao...

1080 pregleda0 komentar(a)
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
27.05.2014. 18:09h

Beranac Nino Jašarević kazao je juče da je vidio optuženog Dražena Simonovića (26) kada je pucao u pravcu četvorice muškaraca u beranskom kafiću „Kaza“.

On je to izjavio juče u bjelopoljskom Višem sudu, u nastavku suđenja Simonoviću i Marku Maslovariću (25) za pokušaj ubistva.

“Simonović je sa pištoljem u ruci, podignutoj u visini ramena, okrenuo usta cijevi prema dolje i počeo da puca u pravcu Aleksandra Marsenića, Bernarda Sujkovića, Miroslava Femića i Jasmina Piljevića”, kazao je Jašarević svjedočeći.

Kazao je da je Simonović, prije pucnjave, prilazio oštećenima u tom postupku - da se pozdravi i izljubi sa njima.

Prije pucnjave, kazao je da su mladići sjedjeli za stolom, a da su stajali kada su ispaljeni hici.

Prije pucnjave, Simonović je kazao da su mladići sjedjeli za stolom, a da su stajali kada su ispaljeni hici

Simonovićev advokat Kasim Dizdarević, prigovorio je iskazu svjedoka, rekavši da je Jašarević u istrazi govorio da je prvo čuo pucnje, pa tek onda kod Simonovića primijetio pištolj.

“Jasno je da je svjedok izmislio, a to će to svoju potvrdu dobiti u vještačenju balističara. Nemoguće je, takođe, da svjedok ne može da se izjasni o poziciji brata Enesa, sa kojim je sjedio, a da zna druge detalje koji su mnogo manje uočljivi“, kazao je Dizdarević.

I Enes Jašarević promijenio je iskaz u odnosu na onaj dat tokom istrage, kada je tvrdio da se prvo stvorila gužva, nakon čega je uslijedilo više pucnjeva, dok je juče tvrdio obrnuto.

„Čuo se jedan pucanj, pa poslije dva- tri minuta je uslijedila paljba sa više metaka“, kazao je Enes.

Svjedočeći, juče je rekao da Simonović nije prilazio oštećenima, dok je u istrazi ispričao da jeste.

Iako je kazao da se “čovjek bolje sjeća događaja odmah nakon zbivanja” i da je, zbog protoka vremena, dosta toga zaboravio, Enes je izjavio da ostaje pri jučerašnjem iskazu.

Braća su juče saopštila i da su vidjeli Maslovarića kako sjedi sa nekom djevojkom, ali da nisu primijetili da je imao pištolj, niti da je pucao. Maslovarić je ranije priznao da je pucao, ali da nije imao namjeru nikog da ubije. Tadad je kazao da je bio napadnut i da se branio.

Prema optužnici, Maslovarić i Simonović su 20. aprila 2013. godine pucali i nanijeli povrede četvorici Miroslavu Femiću i Aleksandaru Marseniću, dok su lakše povrede zadobili Bernard Sujković i Jasmin Piljević.

Suđenje se nastavlja 13. juna.