Zakazale samo protiv Slovenije

Crnogorske odbojkašice u utorak se vraćaju u Crnu Goru, a već u četvrtak će ponovo na put, za češki Plzenj, gdje se od petka do nedjelje igra drugi turnir

0 komentar(a)
27.05.2014. 12:04h

Sa pobjedom (Španija) i dva poraza (Češka, Slovenija), crnogorske odbojkašice nijesu u idealnoj poziciji u borbi za drugo mjesto u grupi koje vodi u treću rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Međutim, tri boda iz tri utakmice u španskoj Kosladi, provinciji Madrida, ostavljaju i dalje nadu izabranicama Vladimira Milačića da na drugom turniru mogu da ostvare nešto više od prve istorijske pobjede u drugoj rundi nekih kvalifikacija od obnavljanja državne samostalnosti...

"Odlično smo otvorile turnir u Madridu, pobjedom protiv Španije, sjajnom igrom i zalaganjem. Međutim, Češka i Slovenija su kvalitetniji protivnici, pogotovo Češka protiv koje smo pružile dostojan otpor. Mi nismo u poziciji da ugrozimo ekipu kao što je Češka, ali ostaje žal za propuštenom šansom protiv Slovenije. Njihova ekipa je dosta kvalitetna, iskusnije su od nas i imaju više djevojaka koje igraju po inostranstvu, ali mislim da smo mogle da odigramo bolje od onoga što smo pokazale na toj utakmici", kaže za “Vijesti” primačica servisa Ksenija Ivanović.

Poraz od Slovenije je i otežao put do drugog mjesta.

"Ali, nama je svaki meč jako bitan, bez obzira na to da li će nas odvesti u baraž. Upravo kroz ove jake utakmice stasavaju mlađe igračice, što je jako bitno za budućnost crnogorske odbojke. Imamo nekoliko dana da se pripremimo, popričamo i nadam se da ćemo, pored Španije, moći da priprijetimo i Sloveniji, što je jedini način i mala nada da se dođe do druge pozicije", dodala je Ivanović.

Crnogorske odbojkašice u utorak se vraćaju u Crnu Goru, a već u četvrtak će ponovo na put, za češki Plzenj, gdje se od petka do nedjelje igra drugi turnir. Češka je prva sa devet, Slovenija druga sa šest, Crna Gora treća sa tri, a Španija posljednja bez bodova.

"Igrale smo odlično protiv Španije, dok je Češka bila prejaka za nas, one su apsolutni favorit u našoj grupi, tako da nismo imale nikakve šanse protiv njih. Ni u jednom momentu nam nisu dozvoljavale da im zaprijetimo. Protiv Slovenije smo igrale jako loše, nismo izdržale pritisak važnosti meča koji bi mogao da nam da neku nadu za baraž. Ostaje žal za tom utakmicom, jer smo mogle mnogo više, zakazale smo u svim elementima. Pred nama je jak turnir u Češkoj i nadamo se boljoj igri jer mi to možemo i zaslužujemo", rekla nam je korektorka Nikoleta Perović.

Galerija