Lopetegi: Nijesam zabrinut za Modrića, konkurencija nas čini jačim

"Vratiće se Modrić i Varan kada budu u optimalnom stanju"

79 pregleda0 komentar(a)
Žulen Lopetegi, Foto: Reuters
27.08.2018. 08:27h

Real Madrid je u novoj sezoni odigrao tri meča - dva u Primeri i finale Superkupa Evrope. U tim mečevima trener Madriđana Žulen Lopetegi izvodio je startnu postavu u kojoj nije bilo mjesta za hrvatskog reprezentativca i najboljeg igrača na Mundijalu u Rusiji, Luku Modrića, pa je novinare nakon sinoćnjeg meča sa Đironom interesovao status hrvatskog veziste.

Osim Modrića, Lopetegi od početka sezone odmara i Rafaela Varana.

"Luka i Varan su se priključili ekipi nešto kasnije, jer su igrali finale Mundijala. Nema potrebe da žurimo sa povratkom. Imamo odlične alternative, ostatak ekipe je izuzetno čvrst, a to je najvažnije. Vratiće se Modrić i Varan kada budu u optimalnom stanju. Nijesam nimalo zabrinut“, poručio je trener šampiona Evrope.

Priliku još nije dobio golman TIbo Kurtoa. Standardan na golu, za sada, je Kejlor Navas.

"Radi se o situaciji koja možda laicima sa strane nije lako razumljiva, ali je dovoljno jednostavna da se objasni. Na poziciji golmana imam dva fantastična rješenja i uoči svake utakmice odlučićemo ko će stati na gol. Kejlor je protiv Đirone branio sjajno, što znači da smo donijeli dobru odluku. Konkurencija nas čini jačim“, objasnio je Lopetegi.