Poraz Mladosti, ostavka Kavaje

"Poraz od 3:1 protiv ekipe sa nekoliko početnika ne služi nikome na čast. Uzalud su bili sastanci sa igračima, oni nijesu uspjeli da zaborave neuspjeh u finalu Kupa, kako bi iznijeli teret utakmice", kazao je Kavaja

1 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
25.05.2014. 08:11h

Budućnost je uz Budućnost. Pokazali su to “plavi” u gradskom derbiju sa Mladosti pobjedom sa četvoricom debitanata.

Nagrada je stigla i iz Nikšića, pošto bi titula Sutjeske odvela Budućnost u Evropu.

Ceh izgubljenog derbija, po već isprobanom receptu Mladosti, platio je trener.

Radovan Kavaja je treći stručnjak koji je prekinuo saradnju sa upravom “crvenih” ove sezone.

"Poraz od 3:1 protiv ekipe sa nekoliko početnika ne služi nikome na čast. Uzalud su bili sastanci sa igračima, oni nijesu uspjeli da zaborave neuspjeh u finalu Kupa, kako bi iznijeli teret utakmice. Ja sam ponudio ostavku upravi, koja je prihvaćena. Želim im puno sreće i pobjedu u posljednjem kolu koja im garantuje opstanak, ali u igračkom kadru treba puno promjena da bi pobjeđivali", kazao je Kavaja.

Mladost je povela u 26. minutu nesmotrenom pokušajem Tomkovića da izbaci loptu, ali je ona završila u uglu gola.

Devet minuta kasnije kadetski reprezentativac i debitant u Prvoj ligi, Marko Burzanović je kao na video igrici promiješao odbranu Mladosti i plasirao loptu u mrežu.

Isti igrač je u finišu poluvremena prihvatio pas Hočka, predriblao golmana i pogodio za preokret.

Mladost se ispromašivala u nastavku, ali je i Ljuljanović bio bravurozan, a iz kontre Japanca Hirana, Vujačić je u nadoknadi postavio konačan rezultat.

"Morao sam da treniram sa ekipom, jer što zbog povreda, ili nastupa za različite reprezentativne selekcije nijesam računao na devet igrača. Četvorica 16-godišnjaka, debitanata su dokazali da su budućnost Budućnosti, i dobro je da je Evropa blizu", srećan je trener Goran Perišić.

Mladost - Budućnost 1:3 (1:2)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 300. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić, Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Tomković 25. Autogol – Burzanović 35, 41, Vujačić 90+2.

Mladost: Radović, Lakić, Radulović, Lagator, Živković, Zečević, Kolev, Vukčević (Babović), Savićević (Novović), Burzanović (Pavićević), Mugoša.

Budućnost: Ljuljanović Tomković, Radunović, Orahovac, Rogošić, Raičković, Raičević (Hirano), Burzanović (Radišević), Banović (Roganović), Vujačić, Hočko.