Brajović: Kolašin predstavlja majdan za kreativne i preduzetničke potencijale

„Uvjeren sam da će u budućem vremenu Kolašinci znati da iskoriste i unaprijede postojeće, započete i nove projekte i mogućnosti na dobro svih građana", kaže se u čestitki

58 pregleda10 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Filip Roganović
27.08.2018. 11:03h

Kolašin i njegova izdašna priroda predstavljaju izuzetan majdan za kreativne i preduzetničke potencijale, pojedinca i zajednice, prije svega na poljoprivrednom i turističkom planu, rekao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je čestitao stanovnicima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine Kolašin, koji se obilježava sjutra.

Brajović je rekao da je Kolašin u teškim uslovima za globalnu i domaću ekonomiju, pogotovo u tranzicionim i posttranzicionim vremenima, pokušava da iskorači i uhvati zamajac sa razvijenijim centralnim i južnim crnogorskim regionima.

„Crnogorske planine su oduvijek bile rasadnik gradova i ljudi koji se nijesu mirili sa okupatorskim, ni sa stvaralačkim stegama i okovima, već su permanentno davali otpor i širili vizije i ideje koje su prevazilazile lokalne okvire i bili prepoznati kao slobodarska i napredna paradigma u Crnoj Gori i šire“, navodi se u čestitki.

Prema riječima Brajovića, Kolašin i njegova izdašna priroda predstavljaju izuzetan majdan za kreativne i preduzetničke potencijale, pojedinca i zajednice, prije svega na poljoprivrednom i turističkom planu.

„Uvjeren sam da će u budućem vremenu Kolašinci znati da iskoriste i unaprijede postojeće, započete i nove projekte i mogućnosti na dobro svih građana", kaže se u čestitki.