Šta djeca vole da jedu

Astrolozi tvrde da zvijezde određuju mnoge stvari, od sklonosti do fizičkog izgleda , a tako i odnos prema hrani i apetit. Ukoliko vjerujete, ovo važi samo za djecu stariju od tri godine

359 pregleda0 komentar(a)
22.05.2014. 13:37h

Ovan

Zbog dominacije Marsa, dijete Ovan voli meso, poesbno crveno (govedina, svinjetina), kao i suhomesnate proizvode. Povrće, osobito crvene boje, poput paprike i cvekle, neka bude protivteža mesu pa ga zato pripremajte što češće. Godiće mu i tjestenina s sosom od paradajza, sirom i začinima. ovo dijete voli jagode, trešnje i svo šumsko i bobičasto voće

Bik

Malo dijete, ali veliki sladokusac! Njegov najveći porok su slatkiši, posebno čokolada i kremasti kolači, čiju količinu ipak morate da ograničiei. Treba da jede povrće koje liči na cvijet, poput brokule i karfiola. Preporučuju se obroci s više vrsta povrća i malo bijelog mesa (piletine ili ribe).

Vaš mali Bik voli paradajz koji možeteda prirpemate na bezbroj načina

Blizanci

Prehrana ovog znaka bi trebalo da bude raznovrsna kako bi se nadoknadilo to što mali Blizanac ne jede puno.Pasulj, grašak, dobar su izbor. Budući da je mentalno veoma aktivan, najbolje je da jede ribu jer su mu potrebni jod i bjelančevine. Nije lud za kolačima, ali rado će grickati integralni keks.

Mali Blizanac će radije piti sok nego jesti voće pa mu pripremajte sokove od voća i povrća, posebno mrkve.

Rak

I dok je bio beba, mali Rak je neprestano gladan pa pazite da su mu obroci dobro balansirani. Simbolika Mjeseca povezana je s mlijekom i mliječnim proizvodima, ali ipak treba da izbjegava tvrde sireve, dok jogurta i pavlake može da jede uz gotovo svaki obrok. Od voća, najbolje su breskve, kruške i kajsije.

Malom Raku najviše odgovara piletina i ćuretina, uz koje će rado jesti kukuruz šećerac, mahune, papriku, krastavce i tikvice.

Lav

Zbog vatrenih muških planeta koji utiču na ovaj znak, vaše dijete ima pojačanu potrebu za bjelančevinama pa treba da jede jaja, ribu i mliječne proizvode, ali izbjegavajte pečeno meso. Od pečenog mu pripremite pileće šnicle ćureću pljeskavicu ili riblje ćufte. Omiljeno voće: banane, kruške i maline.

Čokolada, koja je pravi izazov za ovog mališana, neka bude mliječna, s voćnim punjenjem ili žitaricama.

Djevica

Dok se drugi roditelji bore s nezdravim navikama svoje djece, mala Djevica rado jede povrće, ne voli masnu hranu i jake začine i nije sklona prejedanju. Voli namirnice bogate žitaricama pa rado jede jela s rižom i pšenicom, kao i zobenu kašu. Dovoljno joj je malo ribe i mesa, najbolje piletine.

Ovo dijete voli slatkiše i slane grickalice, ali je bolje da ih zamijenite orašastim plodovima (lješnici, orasi, bademi).

Vaga

Vaše dijete voli voće, voćne salate za njega su dragocjen izvor vitamina i minerala. Od svake vrste mesa jede pomalo pa mu je prehrana dobro balansirana. Treba da jede spanać, blitvu i drugo zeleno povrće jer je sklono anemiji. Slatkiši su mu porok pa ograničite količine keksa i kolača.

Maloj Vagi važno je i da joj se hrana vizuelno svidi pa obratite pažnju na boje i posluživanje.

Škorpion

Dijete Škorpion mlijeko najradije prihvata u obliku sira, i to tvrdog, ali i šlaga. Šlag s toplom čokoladom jednostavno obožava. Voli začine poput bibera, origana i peršuna. Voli sve vrste kupusa a obožava i krompir u svim varijantama, posebno u začinjenim i malo pikantnijim umacima.

Strijelac

Vašem djetetu odgovara mediteranska prehrana, jela dalmatinske, italijanske i španske kuhinje. Meso voli, ali ne pretjerano, pa treba da jede od svake vrste pomalo. Omiljeni su mu paradajz i tikvice, mada voli i krompir. Nije ljubitelj mlijeka pa će ga radije jesti sa pahuljicama, a još radije pije jogurt

Špageti, lazanje i pizza, na koje možete dodati rukolu da biste im povećali hranjivu vrijednost, omiljena su jela vašeg malog Strijelca.

Jarac

Hrana kao iz bakine kuhinje uvijek mu odgovara, a za doručak voli palentu ili pitu. Kolači sa suvim voćem, ako i keks sa ssusamom ili lanenim sjemenkama zdrava su slastica za malog Jarca. Variva od bundeve, tikvica i kupusa, takođe su dobra, a od voća dinja, smokve, kupine, kruške i jabuke

Zbog potrebe za mineralima, mali Jarac treba da jede dosta voća i povrća, posebno paprike i rotkvice.

Vodolija

Izuzetno zdrava aronija jeveoma dobraza male Vodolije, posebno radi prevencije, kao i orašasti plodovi. Voli i neobična jela i jednostavne poslastice poput palačinki i pudinga. Povrće baš ne obožava, iako mu je potrebno, pa mu uz meso ponudite pečeno ili povrće sa žara, lakše će ga pojesti.

Mala Vodolija voli ribu, a junetina mu odgovara zbog dobrih proteina kojima obiluje

Ribe

Sve vrste morske ribe i morskih plodova pripadaju simbolici Neptuna, vladara ovog znaka. Vaše dijete treba da jede tropsko voće radi jačanja imuniteta i ubrzanja metabolizma. Poželjno je i da jede dosta riže i drugih žitarica, a pecivo neka obavezno bude integralno. Budući da su mu slatkiši omiljena zanimacija, bolje je da jede voćnu salatu nego keks i čokoladu.

Mala Riba obožava tečnost pa je to jedini znak kojem ponekad treba ograničiti unos tekućine da ne pretjera.