Jovetić: Poraz nikad nije opcija

"O porazu ne razmišljamo. Iskreno, ne mislim na poraz ni kada igram protiv Real Madrida. Najvažnije od svega je da mi budemo pravi"

60 pregleda7 komentar(a)
Jovetić, Foto: Savo Prelević
21.05.2014. 21:40h

Redovnom linijom „Montenegroerlajnsa” crnogorski fudbaleri lete sjutra u Beč na posljednje utakmice pred ljetnji odmor, ali i posljednje provjere pred septembarski start kvalifikacija za Euro.

“Sokoli” će autobusom iz Beča otputovati u Bratislavu, gdje će u petak veče u 20.20 časova na stadionu Senice igrati protiv domaćina Slovačke.

U brojnim otkazima zbog povreda i drugih razloga, ostao je jedan superstar u napadu - Stevan Jovetić, šampion Premijer lige sa Mančester sitijem, dobar je razlog da domaćin strepi čak i od žestoko oslabljenog crnogorskog tima.

"Ne sjećam se kada smo na nekom okupljanju bili kompletni. Ali, bez obzira na to, daćemo sve od sebe da u predstojeće dvije utakmice upišemo dobar rezultat", kazao je Jovetić danas na brifingu u kampu Fudbalskog saveza Crne Gore.

Nakon meča u Bratislavi, crnogorska reprezentacija vraća se u Ausriju, ali južno od Beča - u predgrađe Graca Hofburg, gdje se reprezentacija Irana na miru priprema za predstojeći Mundijal.

Meč sa “persijskim zvijezdama” na programu je u ponedjeljak 26. maja u 16.30 časova, a selektor Branko Brnović imaće šansu da u predstojećih 180 minuta isproba nekoliko novih fudbalera.

Neki među njima, poput Branislava Jankovića, Danijela Petkovića i Darka Zorića, treba da debituju za reprezentaciju.

"Puno je mladih i novih fudbalera, evidentno je da će svi dobiti šansu, nadam se da će je iskoristiti. Treba samo da se opuste i da odigraju kako znaju, kako u svojim klubovima, i biće sve u redu. Na nama iskusnijim je da im pomognemo", kaže Jo-Jo, koji je sa svoje 24 godine upisao 30 nastupa i postigao 12 golova za reprezentaciju.

Iako oslabljeni, “sokoli” ne razmišljaju o porazima od Irana i Slovačke, tvrdi Jovetić.

"I prijateljske utakmice su bitne, nema nebitnih mečeva. O porazu ne razmišljamo. Iskreno, ne mislim na poraz ni kada igram protiv Real Madrida. Najvažnije od svega je da mi budemo pravi i da se dobro spremimo za početak kvalifikacija".

Crnogorska reprezentacija skoro se kompletirala na jučerašnjem treningu (stigao je i lider odbrane, Marko Baša), nedostajao je samo golman Mladen Božović koji će se zbog baraž-mečeva sa Tomskom u Rusiji priključiti reprezentaciji tek u Gracu.

Kako će se pretposljednje kolo u Srbiji igrati u subotu, postoji mogućnost da neko od četvorice igrača Zvezda i Partizana (Pavićević, Kasalica, Drinčić, Volkov) doputuje u Austriju i u ponedjeljak odigra meč sa Iranom.