Glavni grad: Optužbe MANS-a su lažne i dostojne prezira

"Djelovanje MANS-a liči na onu priču u kojoj je pastir često plašio drugove vičući "vuk, vuk", pa kada se vuk stvarno pojavio, niko nije vjerovao da govori istinu"

84 pregleda7 komentar(a)
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
18.05.2014. 18:08h

Iz Glavnog grada istakli su da se NVO MANS posljednjih dana služi besprizornim podmetanjima i lažnim optužbam kada govori o radu Glavnog grada, njegovih organa i službi,te da je MANS zbog toga dostojan su samo prezira.

"Iz navoda MANS-a proizilazi da su svi objekti u Podgorici sagrađeni za potrebe izbora i da se svaka aktivnost koju gradska uprava preduzima u bilo kom periodu sprovodi samo zbog izbora. Kako uopšte komentarisati jedno ovako apsurdno i iskrivljeno prikazivanje stvarnosti? MANS je u stanju da tvrdi da to što Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice od 22 projekta koji su u fazi realizacije ili pripreme, tri (a ne četiri, kako oni navode) završava u maju, dokazuje da se termini završetka izgradnje objekata prilagođavaju izborima. Da li u MANS-u smatraju da Glavni grad upravlja meteorološkim prilikama koje uslovljavaju rok izgradnje objekata? Da li je možda trebalo odložiti završetak ovih i nekoliko objekata drugih gradskih preduzeća samo zbog potreba MANS-a?", ističe se u saopštenju Glavnog grada.

Po njihovim navodima MANS je do skoro nelegalnu gradnju koristio kako bi optuživao gradonačelnika da navodno suviše grubo sankcioniše, a sada im odgovara da tvrde sasvim suprotno – da se nelegalna gradnja oduvijek toleriše zbog izbora.

"Akciju "Evidentiramo-rješavamo", koja se u jednom svom dijelu počela realizovati još u januaru prošle godine, takođe pokušavaju da interpretiraju kao nešto što je urađeno zbog izbora. Pri tom, podsjećamo na neslavan završetak pokušaja da se ospori zakonitost ove akcije kod Agencije za zaštitu ličnih podataka", kazali su iz Glavnog grada.

Oni dodaju da je MANS-u još jedino preostalo da optuži Glavni grad da je nekako uticao i na datume rođenja djece kako bi bila punoljetna za ove izbore i glasala za one protiv kojih je ova NVO.

"Djelovanje MANS-a liči na onu priču u kojoj je pastir često plašio drugove vičući "vuk, vuk", pa kada se vuk stvarno pojavio, niko nije vjerovao da govori istinu. Ako jednom i MANS saopšti nešto istinito, poslije svih izrečenih neistina niko im neće vjerovati", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.