Održan četvrti planinski maraton: Od pionira do penzionera

Svim učesnicima su dodijeljene diplome za učešće na maratonu a najboljima su dodijeljene medalje i pehari

136 pregleda0 komentar(a)
18.05.2014. 18:20h

Četvrti po redu planinski maraton na kojem je učestvovalo oko 280 učesnika razne starosne dobi održan je danas u Nacionalnom parku “Lovćen”.

Svim učesnicima su dodijeljene diplome za učešće na maratonu a najboljima su dodijeljene medalje i pehari. Prije početka maratona prisutni su minutom ćutanja odali poštu nastrdalim u poplavama u Srbiji i BIH, a organizovano je i prikupljanje pomoći stanovništvu ugroženom od poplava.

Prisutne je pozdravio direktor za sport i mlade u Prijestonici Cetinje Petar Kapisoda, a maraton je otvorio direktor za sport i mlade u Vladi Crnr Gore Igor Vušurović.

"U kategoriji mlađe djevojčice prvo mjesto osvojila je Jelena Marković iz planinarskog kluba “Kapetan Anglel” a vrijeme prolaza je 35 min i 18 sec. U kategoriji starije djevojčice prvo mjsto je ponijela Milica Nikolić iz planinarskog kluba “Kapetan Angel” sa prolazom 35 min i 20 sec", saopštili su "Vijestima" iz organizacionog odbora maratona.

U kategoriji mlađi dječaci: Prvo mjesto je osvojio Mašan Kaluđerović, a drugo Damir Tahirović. U kategoriji djecaci: Prvo mjesto pripalo je Jovanu Kaluđeroviću, drugo Janku Drecunu, treće Balši Draškoviću. U kategoriju stariji dječaci: Prvo mjesto zauzeo je Žarko Kaluđerović, drugo Miki Martinović, treće Marko Mudreša. Na stazi dužine 20 kilometara takmičili su se kategorije seniorki, mlađih veteranki, veteranke, starije veteranke, stare veteranke, omladinci, seniori, mlađi veterani, veterani, veterani II.

u kategoriji seniorki prvo mjesto je osvojila Daliborka Davidović, drugo Tamara Vušurović, treće Monika Poslajdova Sujmadova iz Slovačke. U kategoriji mlađe veteranke: Prvo mjesto pripalo je Tatijani Vujović, drugo Snežani Fatić, treće Mariji Vujović. kategorija starije veteranke: Prvo mjesto Mirijana Grbić, drugo Andrijana Petrić, treće Lidija Knežević iz Planinarskog kluba “Vjeverica” - Kotor.

U kategoriji stare veteranke: Prvo mjesto osvojila je Mira Kostić, drugo Ljubica Marinović, treće Dubravka Ravić. Omladinci: Prvo mjesto Dejan Popović, drugo Vasilije Kaluđerović, trece Slaven Raspopović iz Podgorice. Među seniorima najbolji je bio Goran Petrić iz Vojske Crne Gore, drugo mjesto u toj kategoriji osvojio je Dušan Milošević, a treće Milorad Radojević takođe iz Vojska Crne Gore.

Mladji veterani: Prvo mjesto Radomir Vujović (Vojska Crne Gore), drugo mjesto Stevan Vukanović, treće mjesto Darko Sekularac iz Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). U kategoriji veterani prvo mjesto osvojio je Bozidar Čavor, drugo Aleksandar Marinović, treći je bio Božidar Rakonjac. Prvo mjesto u kategoriji veterani II osvojio je Milan Vujičić iz Atltskog kluba Nikšić. Organizatori maratona su planinarski klub "Kapetan Angel" u saradnji s NP “Lovćen” JU Lovćen Bečići,Upravom za sport i mlade Prijestonice Cetinje, Vojskom Crne Gore i Upravom policije.

Galerija