Jovana Dragičević i Mirjana Ardalić zaustavljene u četvrtfinalu

Kuglašice iz Tivta, Jovana Dragičević i Mirjana Ardalić zaustavljene su u četvrtfinalu Svjetskog omladinskog prvenstva u Brnu.

0 komentar(a)
Jovana Dragičević i Mirjana Ardalić, Foto: Radiotivat.com
16.05.2014. 22:11h

Kuglašice iz Tivta, Jovana Dragičević i Mirjana Ardalić zaustavljene su u četvrtfinalu, u nadmetanju parova, na 17. Svjetskom šampionatu u kuglanju za omladinke do 23 godine.

Bolji od crnogorskih omladinskih reprezentativki bio je drugi mađarski par.

Crnogorke do četvrtfinala eliminisale prvi mađarski par i srpski sestrinski tandem Maslov, inače bivše vicešampionke svijeta.

"Sretan sam i ponosan, djevojke su pokazale da mogu i zbilja smo vjerovali u njih. Uostalom nalaze se tamo gdje kvalitetom zaslužuju, a to je u samom svjetskom vrhu. Nastavljamo dalje, one će biti oslonac naše reprezentacije i pred seniorsko Svjetsko prvenstvo koje se za godinu dana održava u Njemačkoj", rekao je vršilac dužnosti selektora Ivo Sindik.

Inače, reprezentacija Crne Gore je prvog dana šampionata zauzela 13. mjesto u konkurenciji 15 selekcija.

Najbolji rezultat ostvarila je kapiten reprezentacije Mirjana Ardalić koja je oborila 555 čunjeva, Marina Samardžić je svoj nastup završila sa 547 oborenih čunjeva, a aktuelna crnogorska šampionka u omladinskoj konkurenciji Jovana Dragičević ostvarila je rezultat od 520 oborenih čunjeva.

Svjetske šampionke su Njemice, druga je Češka, a treća Slovenija.

"Za ovu mladu selekciju, čije članice su dvije do tri godine mlađe od konkurentkinja velika je stvar da stiču iskustvo na ovakvim takmičenjima, i najvažnije je da su ostvarile bolje rezultate od onih s kojima su došli u Brno. Odgovorno tvrdim, ako se nastavi sa ovakvim radom i ako se u ovu talentovanu generaciju bude ulagalo, za dvije do tri godine moći će ravnopravno da se takmiče s najboljim reprezentacijama planete", dodao je Ivo Sindik.