Miljenović objavio spisak za elitnu rundu

Turnir će biti odigran od 24. do 29. maja, a osim crnogorske i selekcije domačina, Engleske, igraće još Ukrajina i Škotska.

0 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
16.05.2014. 14:07h

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je danas spisak igrača za turnir elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Turnir će biti odigran od 24. do 29. maja, a osim crnogorske i selekcije domačina, Engleske, igraće još Ukrajina i Škotska.

Miljenović je kazao da je Crna Gora plasmanom u elitnu rundu kvalifikacija ostvarila osnovni cilj, ali da u Englesku ne putuje bez ambicija.

On je kazao da će njegov tim u Engleskoj biti oslabljen neigranjem Marka Kordića, Aleksandra Boljevića i Mirnesa Pepića.

"U ovoj fazi nema slabih protivnika. Engleska kao domaćih i redovni učesnik Evropskog prvenstva je sigurno favorit, ali su i Ukrajina i Škotska reprezentacije za respekt. Očekujem da naši igrači pruže svoj maksimum, a za koji rezultat će to biti dovoljno, ostaje da se vidi", rekao je Miljenović.

Crnogorski fudbaleri u prvom kolu, 24. maja, igraće sa Engleskom.

Za 26. maj zakazan je duel sa Ukrajinom, a tri dana kasnije sa vršnjacima iz Škotske.

Sve mečeve elitne runde crnogorski omladinci odigraće na stadionu Beskot u Volsolu.

Miljenović je pozvao 18 igrača. Na spisku su:

golmani: Suad Ličina (Čelik), Marko Novović (Zeta);

odbrana: Andrija Vukčević, Marko Kažić (Budućnost), Jovan Baošić, Miloš Milović (Mogren), Nemanja Cavnić (Zeta), Danilo Šarkić (Varegem, Belgija), Ilija Tučević (Grbalj);

vezni red: Nebojša Kosović (Ujpešt, Mađarska), Marko Janković (Olimpijakos, Grčka), Marko Ćosić (Mogren), Jovan Čađenović (Partizan, Srbija), Marko Ilinčić (Budućnost) i Žarko Grbović (Tvente);

napad: Vladan Karadžić (Sutjeska), Boris Cmiljanić (Budućnost) i Nikola Vujnović (Radnički Obrenovac, Srbija).