Batrićević: DPS bi zastavom da krije realnost

"Priču o državnim simbolima donijeli oni koji samo misle o beranskom scenariju", kaže Vešović (DPS)

209 pregleda145 komentar(a)
15.05.2014. 17:22h

Iako će građani na izborima 25. maja birati lokalne vlasti u 12 opština koje treba da rješavaju probleme sa komunalnom ili vodovodnom mrežom, nedostakom zelenih površina ili kulturnih sadržaja, urbanizmom... u kampanji dominiraju identitetska pitanja.

Portparol Foruma 2010 Boban Batrićević kazao je da se DPS bavi identitetskim pitanjima i nacionalnim simbolima jer nema argumente kojima bi opravdao svoju lošu ekonomsku politiku.

Batrićević je kazao da DPS-u ne preostaje ništa drugo sem da Crnoj Gori vještački stvara atmosferu "tihog građanskog rata", gdje bi se ona prikazao kao jedini zaštitnik naše države.

"SNP i Evropsko lice Podgorice ne bi smjeli da nasijedaju na priču o zastavama jer na taj način otvaraju polje DPS-u da izbjegava kriminalno-korupcionaške afere", rekao je Batrićević.

Međutim, portparol DPS-a Časlav Vešović tvrdi da su ta partija i njen kandidat za gradonačelnika Podgorice jedini učesnici izbora koji promovišu konkretne projekte koji se tiču unapređenja kvaliteta života građana.

"Priču o državnim simbolima u kampanju su donijeli oni koji samo misle o beranskom scenariju i vijorenju zastava druge države. Zato je to pitanje za njih”, kazao je Vešović.

"Devedestih godina Đukanović nije pričao o zatvaranju ekonomskih giganata i inflaciji, već o ugroženosti SR Jugoslavije od Hrvata i Bošnjaka", rekao je Batrićević
Šef poslaničkog kluba DF-a Goran Danilović kaže da se na lokalne izbore ne izlazi da se utvrdi ili neutvrdi državna zastava, već da pojedine samouprave pokušaju da dobiju odgovorniju vlast.

On je “Vijestima” kazao da se priča o simbolima pokreće kada ne znate kako da riješite probleme i siromaštvo:

"Ovi izbori jesu sudbonosni za Crnu Goru, ali ne za njen identitet i njenu simboliku, oni su sudbonosni za život u njoj za kvalitet života u gradovima” rekao je on.

Batrićević smatra da je pominjanje zastava u jeku kampanje oproban način da se suzi vidik građanima, koji zbog “straha od gubitka države” zaboravljaju na ekonomske probleme.

"Devedestih godina Đukanović nije pričao o zatvaranju ekonomskih giganata i inflaciji, već o ugroženosti SR Jugoslavije od Hrvata i Bošnjaka", rekao je Batrićević.

Nelagodno zbog mladih na birou

Kandidat SNP-a za gradonačelnika Podgorice Aleksa Bečić je “Vijestima” rekao da je težnja DPS-a da se govori o simbolima jer su doveli do alarmantne ekonomsko-socijalne i pravne situacije i nije im u interesu da se bavimo uzrocima tog stanja, već da se stvori neka vještačka podjela i realnost kako bi se zamaglila stvarnost.

"Uvijek sam insistirao da govorim o lokalnoj samoupravi ali kada novinar postavi pitanje neodgovaranje bi bilo osnov za nove špekulacije, zato nekada i sami postajete dio te priče", rekao je on i dodao da je odgovarao na pitanje u kontekstu slavlja u Beranama koje nema veze sa Podgoricom.

"Kada odgovoram na takva pitanja, osjećam se nelagodno jer znam da me čita i sluša hiljade i hiljade mladih ljudi koji se nalaze na birou", rekao je on.

Galerija

Crnogorska zastava, Crna Gora FOTO: Shutterstock
Aleksa Bečić FOTO: Luka Zeković