Brus: Uživaćemo u finalu FA kupa

Trener fudbalera Hala Stiv Brus rekao je danas da će uživati u svakom trenutku finalne utakmice FA kupa protiv Arsenala, ali je i kritikovao odnos klubova prema trenerima.

0 komentar(a)
13.05.2014. 19:39h

Trener Hala Stiv Brus rekao je danas da će uživati u svakom trenutku finalne utakmice FA kupa protiv Arsenala, ali je i kritikovao odnos klubova prema trenerima.

"Bavim se trenerskim poslom 15 godina a sada su dvije ili tri osobe u posljednjih 48 sati izgubile svoje poslove, pa ću duboko udahnuti i uživati u prilici koja nam se ukazala", rekao je Brus, prenijeli su britanski mediji.

Hal će u subotu od 16 sati na Vembliju igrati protiv Arsenala u finalu FA kupa. Brus nema problema sa povredama igrača, ali je priznao da ga čeka težak zadatak u sastavljanju tima.

"Kada dođe do ovako velike utakmice morate dobro da odlučite i pobrinete se da svi budu potpuno spremni. Takođe, fizički svi moraju da budu 100 odsto spremni. Ovo je novo iskustvo za mene kao trenera ali i lijepo dostignuće za klub i grad", rekao je on.

Hal nikada u svojoj istoriji nije osvojio FA kup, dok je Arsenal do sada 10 puta osvajao taj trofej. "Tobdžije" su posljednji put 2005. godine trijumfovali u tom takmičenju, što je i posljednji trofej kluba.

Brus je ocijenio da je perspektiva trenera u Premijer ligi lošija nego bilo gdje u svijetu, nakon što je Totenhem danas otpustio trenera Tima Šervuda. Šervud je drugi trener u Premijer ligi koji je ove nedjelje otpušten, poslije Pepea Mela iz Vest Bromvič Albiona.

"Nikada nisam mislio da ću to dočekati, ali sve se dešava kao u Evropi i Južnoj Americi, u stvari, vjerovatno je gore. Svi pričaju da je prosječan radni vijek trenera 13 mjeseci i još jedan mladi trener je izgubio posao. Gledajući sa strane, ne znam da li je mogao da uradi mnogo više. Po pitanju rezultata, on je bio sjajan", rekao je Brus.