Stijepović: Centar za preradu otpada za nastavak puta ka evropskoj Podgorici

Stijepović je, kako je rekao, siguran da će i Glavni grad i Vlada zajedno, sa građanima i dalje posvećeno raditi na ovom i sličnim pitanjima

12 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
13.05.2014. 12:53h

Centar za preradu otpada na Koniku dokaz je da pobjedničku koaliciju interesuje samo konstantan rad za dobro građana, poručio je Slavoljub Stijepović, kandidat za gradonačelnika koalicije Za evropsku Podgoricu.

On je, kako je saopšteno iz Demokratske partije socijalista, danas obišao Centar – nedavno započeti projekat Glavnog grada, Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Budući gradonačelnik je rekao da je ovaj centar dokaz riješenosti da nastavimo put ka evropskoj Podgorici i dokaz da pobjedničku koaliciju interesuje samo konstantan rad u službi građana i kako lokalna vlast u dobroj saradnji sa Vladom može samo da donese dobro za sve građane”, kaže se u saopštenju.

Stijepović je, kako je rekao, siguran da će i Glavni grad i Vlada zajedno, sa građanima i dalje posvećeno raditi na ovom i sličnim pitanjima.

“Smatram da mi možemo i bolje i više i bolje i po drugim pitanjima, sve zbog naše djece i zbog naše evropske budućnosti i Podgorice i Crne Gore”.

“Očekujem da ove projekte koje ste planirali, dinamiku koju ste zacrtali, realizujete i na vaše zadovoljstvo i zadovoljstvo svih građana i nas koji ćemo sjutra upravljati Glavnim gradom“, rekao je Stijepović.

U okviru Centra funkcionišu pogon za obradu vozila van upotrebe i baklja za spaljivanje deponijskog bio gasa, a za nekoliko dana zvanično će biti otvorena nova zgrada Deponije.

“U okviru Centra 22. aprila počela je izgradnja projekta “Procijedne vode”, vrijednog gotovo dva miliona EUR, koji finansiraju Evropska investiciona banka i Vlada Crne Gore”, podsjeća se u saopštenju.

Centar je prošle godine dobio od Agencije za zaštitu životne sredine integrisanu dozvolu za rad koja je garancija da je tehnologija odlaganja i prerade otpada u njemu najsavremenija i korespondira sa tehnologijom zemalja članica Evropske unije i Crna Gora je, kako se navodi, jedna od rijetkih koja ima takav pogon.