Klop: Očekujem sve pobjede Sitija do kraja

Nisam tip koji prati meč na televiziji i nervira se kada postignu pogodak. Stvarno vjerujem da je sve do nas, mi treba da radimo vrijedno da bi postigli uspjeh, kazao je Klop

990 pregleda0 komentar(a)
Jirgen Klop
29.01.2019. 20:20h

Jirgen Klop, trener Liverpula, očekuje da aktuelni šampion Premijer lige, Mančester siti, ostvari pobjedu u svakoj utakmici do kraja sezone.

Liverpul je lider na tabeli Premijer lige, trenutno ima četiri boda više od Sitija, a do kraja sezone ostalo je 15 kola.

Tim Pepa Gvardiole može da smanji taj zaostatak na bod večerašnjom pobjedom na gostovanju Njukaslu, dok "redsi" sjutra na "Enfildu" dočekuju Lester.

- Očekujem da Mančester siti pobijedi svaki meč. Mogu da pričam samo za sebe. Nisam tip koji prati meč na televiziji i nervira se kada postignu pogodak. Stvarno vjerujem da je sve do nas, mi treba da radimo vrijedno da bi postigli uspjeh. Ne koncentrišem se na ostale timove, nema smisla i ne pomaže. Kako se god večerašnja utakmica završi, očekujem bod prednosti prije sjutrašnjeg meča. Ne opterećujem se. - istakao je Njemac.

Lester je savladao i Čelsi i Mančester siti tokom prazničkog perioda, ali je izgubio četiri od pet utakmica od "Boksing deja" i pobjede nad "građanima".

- Oni vole da igraju protiv najboljih timova. Nisu više jaki u kontranapadima kao nekad, ali su velika prijetnja. Upoznati smo sa ovim situacijama. Očekujemo teškog protivnika, posjeduju kvalitet. - kazao je Klop.

Džejmi Vardi je postigao sedam golova iz osam mečeva protiv Liverpula, a Klop vjeruje da je Englez još uvijek jedan od najboljih napadača lige.

- On je jako brz, realizacija mu je odlična, ali nekoliko puta smo mu prilično olakšali. Međutim, on je fantastičan napadač, više je uključen u odbrambenim zadacima nego što je to ranije bio slučaj. Ogromna je prijetnja kao što je oduvijek bio, ali nije jedina. - zaključio je strateg Liverpula.