Pošta odgovorila firmi "Usefa": Sa vama nikad nismo sarađivali

""Nastup” “Usefe” ima za cilj dezinformisanje javnosti, sa ciljem da se zamjenom teza stvori privid kako bi se sakrila materijalna istina"

88 pregleda0 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
09.05.2014. 18:58h

Pošta Crne Gore, reagovala je na navode koje je u “Vijestima” saopštila advokatica kompanije “Usefa” - Zorica Đukanović.

“Vijesti” njihovo reagovanje “ prenose u cjelini:

"Pošta Crne Gore nije nikada imala i nema nikakav ugovorni ili drugi aranžman sa Privrednim društvom “Usefa”, već isključivo sa Privrednim društvom ZIB Bar. Na osnovu dosadašnjeg toka događaja, u vezi sa stečajem ZIB-a Bar i procjene da se želi državna imovina (zemljište i novac) uključiti u stečajnu masu i tako Pošta oštetiti za približno 2,5 miliona eura i za zemljište u centru Bara, koje je u državnoj svojini, odnosno da je ugrožen državni interes, Pošta se obratila VDT-u da ispita sve okolnosti u vezi sa tim. U tom pravcu je Pošta dostavila VDT-u i dodatnu dokumentaciju.

Prema tome, “nastup” “Usefe” u dnevnom listu “Vijesti” ima za cilj dezinformisanje javnosti, sa ciljem da se zamjenom teza stvori privid kako bi se sakrila materijalna istina.

Obraćajući se VDT-u, kao jedinoj legitimnoj instituciji, Pošta Crne Gore osnovano očekuje blagovremeno i zakonito reagovanje u korist zaštite javnog interesa.

Zato Pošta Crne Gore sve do tada neće više preko medija raspravljati o ovom slučaju, jer vjeruje u odgovoran rad i kredibilnu djelotvornost institucija tuzilačke vlasti”, piše u reagovanju Pošte Crne Gore.