Milačić odabrao ekipu za kvalifikacije

Selektor odbojkašica Crne Gore juče je odredio spisak od 12 igračica, koje će nastupiti na predstojećem kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo.

80 pregleda1 komentar(a)
Vladimir Milačić, Foto: Saša Jončić
06.05.2014. 22:41h

Selektor odbojkašica Crne Gore juče je odredio spisak od 12 igračica, koje će nastupiti na predstojećem kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo.

Boje Crne Gore u kvalifikacijama braniće tehničarke Evgenija Milivojević i Marija Bojović, primačice servisa Tanja Bokan, Ksenija Ivanović, Tamara Kovačević i Danijela Džaković, srednjem blokerke Marija Milović, Andrea Laković i Ana Otašević, te libero Melisa Cenović.

Od igračica koje su počele pripreme prekobrojne su srednja blokerka Marija Sandić, primačice servisa Jelena Cvijović, Milana Rovčanin i mlađana Iva Vujošević (problemi sa ramenom), te libera Iva Raičević i Dragana Vulović (povreda prepona).

Ksenija Ivanović, članica njemačkog Visbadena, se ekipi priključila u petak, dok na dan starta kvalifikacija stiže najbolja crnogorska odbojkašica Tanja Bokan, koja dan ranije u Parizu sa Kanom igra meč za titulu protiv Nanta.

Odbojkašice, inače, privode kraju pripreme za ono što ih od petka do nedjelje očekuje u Baru - turnir prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se 2015. godine igra u Belgiji i Holandiji.

Izabranice Vladimira Milačića su od 24. aprila vrijedno trenirale u Baru, a do petka ostaje samo “fina ruka”.

"Dobro smo radile, atmosfera je odlična, sve je super. Spremne smo, i jedva čekamo početak kvalifikacija - kaže za “Vijesti” tehničarka Crne Gore Evgenija Milivojević, zvanično najbolja crnogorska odbojkašica u 2013. godini.

Crnogorske odbojkašice će igrati u grupi 2 kvalifikacija, sa Estonijom, Litvanijom i Bosnom i Hercegovinom. Prve dvije idu u drugu rundu...

"Vjerujem da će domaći teren donijeti prevagu. Očekujem prolaz u narednu rundu. Biće sve dobro, očekujem da ćemo pobijediti u sve tri utakmice. Sa Tanjom Bokan i Ksenijom Ivanović sve će biti u redu. Imamo kvalitet više u odnosu na sva tri protivnika u grupi", dodala je Milivojević.