Sutjeska sanja novu krunu

Svaki naredni meč, uključujući i onaj sa Lovćenom u pretposljednjem kolu, sada je kao “meč-lopta” za aktuelnog šampiona

73 pregleda0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
04.05.2014. 06:58h

Nakon što se velikih šest bodova prednosti sa polusezone u odnosu na Lovćen istopilo kao mjehur od sapunice, Sutjeska je napokon dočekala prvi proljećni bijeg.

I to u ključnom trenutku - izabranici Dragana Radojičića su pobjedom u Petrovcu umakli Cetinjanima četiri boda, samo četiri kola prije kraja šampionata!

Svaki naredni meč, uključujući i onaj sa Lovćenom u pretposljednjem kolu, sada je kao “meč-lopta” za aktuelnog šampiona.

Nije sve riješeno, jer Sutjesku čeka i najveći crnogorski derbi protiv Budućnosti, pa gradski derbi sa Čelikom, ali su Nikšićani vrlo, vrlo blizu da postanu prva ekipa koja je odbranila titulu...

"Bilo je najvažnije ostvariti pobjedu nakon poraza od Lovćena. Napravili smo veliki korak, ali nije ništa gotovo, niti će biti dok se teoretski ne bude riješeno. Čeka nas još puno teških mečeva, prvi je protiv Budućnosti i već razmišljamo o njemu, želimo da osvojimo tri boda", kazao je Radojičić.

Sutjeska je bila bolja od Petrovca u prvom poluvremenu, za razliku od drugog dijela, ali je meč riješila početkom nastavka - Goran Vujović je dobro centrirao, a Japanac Fukui Masato donio Nikšićanima zlatne bodove.

Prije toga, šanse da dovedu Sutjesku u vođstvo propustili su Ćuković nakon kornera Darka Karadžića u 38. minutu, te Stefanović i Radonjić u finišu prvog dijela...

Najbliži golu za Petrovčane u prvom poluvremenu bio je Ivan Jablan, koji je zakasnio na ubacivanje Pejakovića...

U nastavku, nakon gola Sutjeske, domaći fudbaleri su prebacili igru na polovinu protivnika, ali se Sutjeska organizovao branila i uspjela da sačuva kapitalnu prednost.

Domaći su konkretizovali napade u samom finišu, kada je rezervista Miodrag Zec u dva navrata mogao opasno da urgozi Janjuševića, ali su gosti osujetili pokušaje.

Na drugoj strani, Sutjeska je imala prostora da iz kontranapada riješi meč mnogo prije posljednjeg sudijskog zvižduka. Dobru šansu imao je Radonjić u 79. minutu, ali je Popović bio siguran.

"Imali smo peh zbog povrede Jovovića u prvom dijelu, što je promijenilo našu koncepciju, ali pobjeda je zaslužena", dodao je Radojičić.

Za Petrovac, ovo je peti uzastopni poraz, računajući i ispadanje iz Kupa, pa će plasman u Evropu najverovatnije ostati samo san za “nebesko-plave”.

"Nije sve izgubljeno, borićemo se za četvrtu poziciju. Teško je igrati protiv Sutjeske, ali bili smo ravnopravni, imali i šansu da izjednačimo", kazao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Petrovac - Sutjeska 0:1 (0:0)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 250. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelac: Masato 52. Žuti kartoni: Šofranac, Jovović (Petrovac), Janjušević, Karadžić, Vujović (Sutjeska).

Petrovac: Popović, Savović (Muhović), Vojvodić, Grbović, Lakić, Golubović, Šofranac, Marković, Jablan, Pejaković (Zec), Jovović.

Sutjeska: Janjušević, Ćuković, Đurović, Bečelić, Stijepović, Nikolić, Karadžić (Ognjanović), Jovović (Stefanović), Masato, Vujović (Pejović), Radonjić.