Konte: Pokazali smo da zaslužujemo finale Lige Evrope

Napad Juventusa predvodiće Karlos Teves, pored njega biće Fernando Ljorente, a u tim će se poslije oporavka od povrede koljena vratiti Arturo Vidal.

60 pregleda0 komentar(a)
Pol Pogba i Antonio Konte, Foto: Beta/AP
30.04.2014. 16:27h

Trener Juventusa Antonio Konte ocijenio je danas da je njegova ekipa dobrim igrama pokazala da zaslužuje da se plasira u finale Lige Evrope.

Fudbaleri Juventusa sjutra od 20.45 na svom stadionu u Torinu igraju protiv Benfike, revanš utakmicu polufinala Lige Evrope. U prvoj utakmici prošlog četvrtka portugalski tim pobijedio je sa 2:1.

"Želimo da prođemo u finale. Uprkos porazu u prvoj utakmici, koji nismo zaslužili, mislim da smo dokazali da imamo ono što je potrebno da bi se plasirali u finale", rekao je Konte, prenijeli su italijanski mediji.

Trener crno-bijelih dodao je da očekuje veliku pomoć navijača.

"Želim da naši navijači naprave vatrenu atmosferu, kao što su to uradili Benfikini navijači prošle nedjelje u Lisabonu. Uvjeren sam da ćemo sjutra igrati sa 12 igrača. Benfikini fudbaleri bi trebalo da se paze, pošto će naši navijači ući u borbu", rekao je Konte.

Napad Juventusa predvodiće Karlos Teves, pored njega biće Fernando Ljorente, a u tim će se poslije oporavka od povrede koljena vratiti Arturo Vidal.

Juventus u utakmicu ulazi poslije pobjede nad Sasuolom od 3:1, koja ga je dovela na korak do osvajanja treće uzastopne titule u Seriji A. Tri kola prije kraja crno-bijeli imaju osam bodova više od Rome.

Benfika, koja je osvojila titulu u Portugalu, pokušaće da se drugu godinu uzastopno plasira u finale Lige Evrope. Prošle godine je izgubila od Čelzija sa 2:1 golom Branislava Ivanovića.

"Idemo u Torino ujedinjeni da pokušamo da prođemo u finale. Imamo kvalitet i sposobni smo da to postignemo", rekao je fudbaler Benfike Lima.

Trener Benfike Žorž Žesuš zbog povreda i suspenzija neće moći da računa na Ljubomira Fejsu i Andrea Gomeša.

Utakmicu će suditi Englez Mark Klatenburg.

U drugom polufinalu igraju Valensija i Sevilja, a meč na Mestalji će suditi Milorad Mažić iz Srbije. U prvoj utakmici Sevilja je pobijedila sa 2:0.