Na listi DPS-a i optuženi za "Snimak"

Tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv Šulovića i Borović, kao i još 8 članova OO DPS-a zbog sumnje da su počinili krivično djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju

120 pregleda21 komentar(a)
29.04.2014. 07:01h

Na listi Demokratske partije socijalista (DPS) u Pljevljima kandidati za odbornike su Abdulah-Atko Šulović i Nada Borović, iako je tužilaštvo protiv njih podiglo optužni predlog zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju, odnosno kupovine glasova, na posljednjim parlamentarnim izborima 2012.

Šulović se na listi nalazi na 23, a Borović na 28 mjestu.

Krajem prošle godine pljevaljsko tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Šulovića i Borović, kao i još osam članova OO DPS-a Pljevlja zbog sumnje da su počinili krivično djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Osim njih tužilaštvo je podiglo prijave protiv Vanje Sokić, Dragoljuba Mazalice, Seada Vesnića, Dragana Tošića, Rada Strunjaša, Sadika Buluta, Muamera Hadžalića i Ranka Despotovića zbog istog krivičnog djela.

Optužni predlog podnijet je i protiv direktora Centra za socijalni rad Jusa Ajanovića i Ermina Nuhanovića, zaposlenog u toj ustanovi zbog krivičog djela zloupotreba službenog položaja.

Za prekršaje za koje se terete osumnjičeni predviđena je kazna zatvora do tri godine. MANS je u aprilu 2013. podnio krivičnu prijavu protiv više aktivista DPS-a u Pljevljima zbog zloupotrebe službenog položaja i povrede slobode opredjeljenja pri glasanju, odnosno kupovinu glasova. Prijavu je podnio i pljevaljski DF.

U prijavi MANS je naveo da je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović uoči posljednjih parlamentarnih izbora, kada je bio ministar rada i socijalnog staranja, uplatio 19.750 eura Centru za socijalni rad u Pljevljima na ime jednokratne novčane pomoći, te da je taj novac preuzela Joke Đačić, koja nije službenik te ustavnove, a novac je dalje distribuirala aktivistima mjesnih odbora DPS-a, kako bi podmićivali birače, uglavnom sa po 50 eura.

Tužilaštvo je odbacilo prijavu protiv Numanovića. “Vijesti” sinoć nijesu uspjele da dobiju komentar iz DPS Pljavalja, niti iz njihove informativne službe.