Sea Dance drugo najbolje muzičko dešavanje za ljeto u Evropi

Zanimljivo je da se na top listi "Lonely Planeta" Sea Dance našao ispred nekih od vodećih svjetskih festivala kao što su Sziget, Secret Garden...

7 komentar(a)
Exit, Foto: Exit
25.04.2014. 12:56h

Poznati turistički vodič "Lonely Planet" u majskom izdanja magazina smjestio je Sea Dance festival u Budvi na drugo mjesto najboljih muzičkih dešavanja u Evropi za ovo ljeto. U pitanju je najveći i najznačajniji vodič za putovanja na planeti koji godišnje koristi preko 300 miliona ljudi prilikom izbora destinacija za putovanja.

"Uvjereni smo da će ova publikacija, kao i mnogi drugi svjetski mediji koji sa hvalospjevima izvještavaju o konceptu ovogodišnje 'Exit Avanture' privući mnogobrojne turiste iz Evrope u Crnu Goru", kazao je direktor i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević.

On je istakao da je interesovanje za "Exit Avanturu" u koju spadaju Exit festival i Sea Dance nezapamćeno, te da će uskoro početi sa objavom izvođača koji će nastupiti na Jazu.

Direktor Turističke organizacije Crne Gore Saša Radović je podsjetio da je Crna Gora po "Lonely Planetu" bila među deset destinacija koje obavezno treba posjetiti 2013. i dodao da će ovogodišnje priznanje još više pomoći promociju crnogorskog turizma.

"Exit za turizam Novog Sada i Srbije ostvaruje prihod od preko 15 miliona eura i očekujemo da uspjeh crnogorskog izdanja festivala ne bude ništa manji", kazao je Radović.

Zanimljivo je da se na top listi "Lonely Planeta" Sea Dance našao ispred nekih od vodećih svjetskih festivala kao što su Sziget, Secret Garden, Berlin Festival, Rock En Sein...

Exit festival održaće se od 10. do 13. jula, a kao produžetak zabave uslijediće Sea Dance od 15. do 17. juna na plaži Jaz u Budvi.