Finale šahovskog kupa u nedjelju u Nikšiću

U polufinalu Kupa Crne Gore u šahu u subotu se sastaju Nikšić - Rudar i Omladinac Budućnost – Elektroprivreda

0 komentar(a)
23.04.2014. 17:53h

U polufinalu Kupa Crne Gore u šahu u subotu u sali Trim centra u Nikšiću igraće ŠK Nikšić - Rudar i Omladinac Budućnost – Elektroprivreda, odlučeno je na današnjem žrijebu.

U prisustvu predstavnika klubova, polufinalista i članova Radne grupe koja rukovodi Savezom do izborne sjednice Skupštine ŠSCG, žrijeb je upario omladince Budućnosti i Elektroprivredu, koje je eliminisala prvu ekipu podgoričkih "plavih". Polufinala počinju u subotu u 15 sati, dok će se se finale i meč za treće mjesto održati narednog dana sa početkom u 10 sati.

Iz Šahovskog saveza Crne Gore su saopštili da će partije biti prenošene uživo preko interneta sajta Saveza, te da će finale Kupa otvoriti i pobjednički pehar uručiti predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović.

U ŠSCG očekuju da će i poufinala biti uzbudljiva kao i četvrtinalna, naročito između dva najtrofejnija kluba, Budućnosti i Elektroprivrede, gdje je pobjednika odlučio trijumf velemajstora Dragana Kosića, nad najmlađim crnogorskim velemajstorom Nikolom Đukićem.

Utjehu za ispadanje prve ekipe Budućnosti donijeli su omladinci podgoričkog kluba, koji su napravili veliko iznenađenje savladavši u nedelju u najuzbudljivijem duelu četvrtfinala favorizovanu ekipu Mimoze, branioca pehara pobjednika Kupa. Meč je u Tivtu završen rezultatom 2:2, prednost Mimozi je donio Dušan Lekić pobjedom nad Slavenom Živkovićem na trećoj tabli, Uroš Rašović je izjednačio savladavši na drugoj tabli Jovana Todorovića, dok su preostale dvije partije završene remijem. Omladinac je prošao u polufinale jer je prvi kriterijum u slučaju neriješenog skora bolji rezultat na prve dvije table.

U nedelju je odigran i meč u Bijelom Polju između "Ljubomira Đurđića" i Nikšića, u kom su gosti slavili sa ubjedljivih 3:1. Pobjede za Nikšićane postigli su Igor Sarić protiv Adnana Balića i Zoran Cerović protiv Momira Boškovića. Poslednji meč četvrtfinala između Rudara i Cetinja nije odigran jer Cetinjani nijesu bili u mogućnosti da otputuju za Pljevlja, pa je Rudar bez borbe otišao u polufinale.