Udomio Zlaju, Gumuš ostala da tuguje

“Vijesti” su u utorak objavile priču o Zlaji i Gumuš, psima koji su godinama živjeli u dvorištu zgrade MUP-a u Zagoriču

155 pregleda16 komentar(a)
Gumuš i Zlajo, Foto: Privatna arhiva
17.04.2014. 07:14h

Radovan Miličković tvrdi da je udomio psa Zlaju, nakon što ga je prethodno odvojio od Gumuš.

“Vijesti” su u utorak objavile priču o Zlaji i Gumuš, psima koji su godinama živjeli u dvorištu zgrade MUP-a u Zagoriču. Miličković prethodno nije želio da odgovori na optužbe mještanina Nikole Vukotića da je Zlaju nasilno odveo u nepoznatom pravcu, koji je zbog toga najavio da će ga i tužiti.

Miličkovićevo jučerašnje reagovanje objavljujemo u cjelosti:

“Povodom teksta objavljenog u Vašem listu 15. aprila, u kojem se pominjem u negativnom kontekstu i gdje sam opisan na neprimjeren način, imam obavezu da Vam se lično obratim kako bih prije svega demantovao određene navode, a samim tim informisao javnost na pravi način.

Gumuš tuguje i gladuje jer su joj odveli Zlaju >>>

Činjenica da sam radnik MUP-a i da sam pomenutog psa u blizini svog radnog mjesta uzeo i predao na zbrinjavanje i udomljavanje, ne daje za pravo Ninu (Nikoli) Vukotiću i bilo kom drugom da u Vašem listu spominje institucije kao što je MUP, jer ovaj događaj sa njim nema nikakve veze.

Činjenica da sam radnik MUP-a i da sam pomenutog psa u blizini svog radnog mjesta uzeo i predao na zbrinjavanje i udomljavanje, ne daje za pravo Ninu (Nikoli) Vukotiću i bilo kom drugom da u Vašem listu spominje institucije kao što je MUP, jer ovaj događaj sa njim nema nikakve veze
Istina je da sam pomenutog psa, o kome sam i godinama brinuo, predao čovjeku čije ime, ljubav prema životinjama kao i uslove za zbrinjavanje odlično poznajem. Dakle, ne vidim nijedan razlog zbog kog se dotični gospodin pojavio i počeo sa prijetnjama i prozivkama, osim njegove lične reklame u novinama. Želim navesti da sam lično kontaktirao ustanove sa kojima mi je prijetio, između ostalog i Društvo za zaštitu životinja koje ovim putem pozivam da se oglasi i dobio potvrdu da nisam napravio nikakvu grešku. Ako je neko i pronađe, ja sam spreman da snosim posljedice.

Na kraju, poručio bih gospodinu Ninu (Nikoli) Vukotiću, da kada je već tako human prema životinjama, na isti način bude human i prema ljudima. Neka posao koji obavlja i za to prima platu, on zna na koji način, napusti i prepusti nezaposlenima i neraspoređenima, a on neka dugo uživa u svojoj penziji”. A.K.

Miličković prethodno nije želio da odgovori na optužbe izrečene na svoj račun