Krapović: Hvala svima koji su pomogli da se požar stavi pod kontrolu

Najvažnije je, kako ističe predsjednik Opštine budva, da su sačuvani ljudski životi, da nije bilo ozbiljnih povreda i da je sačuvana imovina građana

3 komentar(a)
Paštrovska gora, požar, Foto: Čitalac "Vijesti"
21.08.2018. 14:18h

Tim za vanredne situacije Opštine Budva, na čelu sa predsjednikom Opštine Draganom Krapovićem, održao je hitan sastanak zbog požara na Paštrovskoj gori.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i direktor Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Mirsad Mulić, razmotrena je situacija na Paštrovskoj gori i na još nekoliko lokacija u opštini Budva na kojima su detektovani požari.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz službe predsjednika Opštine, donijeti potrebni zaključci i preduzete su neophodne mjere kako bi se situacija u potpunosti sanirala i stabilizovala.

U toku jučerašnjeg dana, kako navode, požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, međutim nakon promjene meteroloških uslova - jačanjem sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, požar se tokom noći proširio do te mjere da je ugrožavao ljude i imovinu na nekoliko lokacija u Paštrovićima.

„Izuzetnim naporima pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva, kao i njihovih kolega iz okolnih opština koji su pritekli u pomoć požar je jutros oko 6 časova lokalizovan i ponovo stavljen pod kontrolu. Takođe, želim da istaknem da smo zahvalni Službama zaštite i spašavanja iz okolnih opština, Direktoratu za vanredne situacije Ministarstva unutrašnih poslova Crne Gore, kao i Službi zaštite i spašavanja Opštine Budva na čelu sa načelnikom Draganom Božovićem na uloženim naporima i stavljanju ove izuzetno teške situacije pod kontrolu", istakao je Krapović nakon održanog sastanka.

Najvažnije je, kako ističe, da su sačuvani ljudski životi, da nije bilo ozbiljnih povreda i da je sačuvana imovina građana.

Iz službe predsjednika Opštine su apelovali na javnost, sugrađane i goste koji borave na teritioriji Opštine Budva, da se pridržavaju osnovnih pravila u slučaju da dođe do požara i da odmah pozovu Službu zaštite i spašavanja Opštine Budva na broj 123 ili Operativno-komunikacioni centar Direktorata za vanredne situacije MUP na broj 112, i da daju što preciznije informacije o tačnoj lokaciji izbijanja požara.