Milovac: Da se ispita veza Šarića sa pojedincima iz Vlade i DPS

Na sjednici skupštinskog tijela Milovac je to iznio kao jedan od predloga čime bi taj odbor trebalo da se bavi, ocijenjujući da parlament ne obavlja ključnu kontrolnu ulogu

130 pregleda5 komentar(a)
Dejan Milovac, Foto: Arhiva Vijesti
11.04.2014. 12:01h

Dejan Milovac (MANS) zatražio je danas od skupštinskog Odbora za antikorupciju da se pozabavi informacijama o vezama organizovanog kriminala, odnosno Darka Šarića sa pojedincima iz Vlade i DPS-a.

Na sjednici skupštinskog tijela Milovac je to iznio kao jedan od predloga čime bi taj odbor trebalo da se bavi, ocijenjujući da parlament ne obavlja ključnu kontrolnu ulogu nad radom izvršne vlasti.

On je tu pomenuo Petra Ivanovića i Bora Lazovića, koji se pominju u tekstovima OCCRP,koje su prenijele Vijesti i Dan.

Takav predlog podržalo je nekoliko predstavnika nevladinog sektora, koje je predsjednik Odbora Predrag Bulatović pozvao na konsultacije oko buduće saradnje.

On je obavjestio NVO sektor da je rad odbora neuređen propisima u da njegova saradnja sa državnim organima uglavnom zavisi od njihove dobre volje.

Zatražio je mišljenje i podršku NVO sektora.

Marija Vuksanović (CEDEM) rekla je da odbor ne smije ostati nijem na korupciju, zloupotrebe državnih resursa, kao I veze organizovanog kriminala sa djelovima vlasti.

Boris Marić (CGO) kazao je da “neizvedenost brojnih afera sa konkretnim činjenicama nije dobra I da ih treba makar ocijeniti na Odborima”.

Marić, kao i Zoran Vujčić (Građanska alijansa) iznijeli su niz zamjerki na postupanje tužilaštva , odnosno na njegove slabosti.

“Napuštanje sjednice od strane VDT je znak građanima kako da se ponašaju kada im se nešto ne svidi,” kazao je Vujčić, navodeći da je najava VDT da že ubuduće ignorisati Odbor nečuvena.