Vlado Dedović kandidat za članstvo u Državnoj izbornoj komisiji

U dva navrata, 2011. i 2013. godine, učestvovao je u izradi Zakona o finansiranju političkih partija

178 pregleda8 komentar(a)
Vlado Dedović, Foto: Arhiva Vijesti
10.04.2014. 12:43h

Direktor Pravnog odjeljenja Centra za monitoring Vlado Dedović predao je danas kandidaturu za članstvo u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kao predstavnik civilnog sektora i univerziteta.

Preporuku za njegovu kandidaturu dao je CEMI, a ona će, u skladu sa odredbama Zakona o izboru odbornika i poslanika, biti razmatrana u postupku pred Skupštinom.

Vlado Dedović je bio koordinator projekata građanskog nadgledanja izbora na predsjedničkim i lokalnim izborima 2008. godine, parlamentarnim izborima 2009. godine i vanrednim parlamentarnim izborima 2012. godine, a koje je realizovao CEMI.

Autor je više izvještaja, članaka, studija i stručnih analiza u oblasti izbornog procesa, u kojima su zastupljene teme izbornog zakonodavstva, modela uređenja organa izborne administracije, finansiranja političkih partija i zloupotrebe državnih resursa u toku izborne kampanje.

Dedović je u ime nevladinog sektora i član radnih grupa za izgradnju povjerenja u izborni proces, izradu Strategije reforme pravosuđa 2014-2018, poglavlje 24 u procesu pregovora Crne Gore i Evropske unije, te Međuresorske radne grupe za izradu Akcionog plana za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala za period od 2013. do 2014.

U dva navrata, 2011. i 2013. godine, učestvovao je u izradi Zakona o finansiranju političkih partija.