Baletić ne uspijeva da namiri štetu zbog puta

"Obeštećuje se samo taj pojas kuda treba da prođe trasa, oko 1.000 kvadrata po cijeni od 2 eura. I ništa više. Znači meni mogu da uzmu sad i 12.000 kvadrata zemlje, za 1.900 eura"

57 pregleda14 komentar(a)
08.04.2014. 19:22h

Imanje Miodraga Baletića, u Miločanima, obilaznica oko Nikšića siječe na dva dijela. Manji dio ostaće ispod puta, a veći od 12.000 m2 iznad magistrale. Tu je, kaže, i nastao problem jer mu je eksproprisan samo dio zemlje kuda prolazi put, ali ne i ostatak imanja iznad puta koji će, smatra, ostati nepristupačan, a time i neupotrebljiv kada se sagradi magistrala.

"Obeštećuje se samo taj pojas kuda treba da prođe trasa, oko 1.000 kvadrata po cijeni od 2 eura. I ništa više. Znači meni mogu da uzmu sad i 12.000 kvadrata zemlje, za 1.900 eura. To je apsurdno jer sam ja tu zemlju kupovao po mnogo većoj cijeni“, revoltiran je Baletić.

On je na pola godine zaustavio gradnju oko 9 miliona eura vrijedne obilaznice, rješenjem upravnog suda. Ali pošto se radi o projektu od javnog interesa gradnja će, na osnovu zakona o eksproprijaciji, biti nastavljena u petak.

U Upravi za nekretnine nijesu željeli da komentarišu slučaj osim da se put, zbog javnog značaja, mora praviti. Poručili su da je žalba legitimno pravo svih građana.

TV Vijesti

Galerija