Blan: Bili smo bolji u drugom poluvremenu

"Moćan su tim. Natjerali smo ih da trče, postigli smo gol u završnici i bili smo bolji u drugom poluvremenu", rekao je Blan

0 komentar(a)
Loran Blan, Foto: Beta/AP
03.04.2014. 16:18h

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan pohvalio je svoje fudbalere zato što su poboljšali igru u drugom poluvremenu utakmice sa Čelzijem u četvrtfinalu Lige šampiona i došli do pobjede.

"Uvijek može bolje, ali mislim da su momci dali sve od sebe. Bili smo oprezni dok smo gradili utakmicu, vjerovatno iz straha od kontranapada. Moćan su tim. Natjerali smo ih da trče, postigli smo gol u završnici i bili smo bolji u drugom poluvremenu", rekao je Blan.

PSŽ je u srijedu uveče pobijedio Čelzi sa 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Na poluvremenu je bilo 1:1.

"U drugom poluvremenu smo osvojili više lopti, a gol Havijera (Pastorea) bio je fantastičan. Nagrađeni smo za naše drugo poluvrijeme. Nastavili smo da se borimo, a naša sredina je odgovorila na to svojom vještinom, koja joj je zaštitni znak", rekao je Blan.

"Htjeli smo treći gol i dobili smo ga. Drago mi je zbog Havijera, koji je imao uspone i padove, ali je dobio nagradu za svoju igru na visokom nivou. Zaslužuje samo pohvale", dodao je Blan.

Mota: Čelzi je i dalje favorit, imaju veliko iskustvo

Vezista Pari Sen Žermena Tijago Mota rekao je da je Čelzi i dalje favorit za prolaz u polufinale Lige šampiona.

Italijanski reprezentativac očekuje jako težak revanš u Londonu, a kao mogući problem svog tima ističe iskustvo Čelzija i mogući izostanak Zlatana Ibrahimovića zbog povrede.

"Ovo je velika pobjeda, ali još uvek ništa nismo uradili jer ima da se igra još 90 minuta. Čelzi je i dalje favorit, imaju veliko iskustvo u evropskim takmičenjima i biće mnogo bolji u revanšu u Londonu. Malo nas je poremetio nedosuđen penal nad Kavanijem i povreda Ibrahimovića, ali smo se izdigli iznad tih situacija. Nadam se da Zlatanova povreda nije mnogo ozbiljna i da će igrati u Engleskoj", rekao je Mota za L'Ekip.

Revanš meč četvrtfinala Lige šampiona između Čelzija i PSŽ-a igra se 8. aprila.