Elton Džon i Dejvid Furniš vjenčaće se u maju

Furniš je za Las Vegas Review kazao da su dugo čekali da Britanija legalizuje istopolne brakove, kako bi vezu i zakonski ozvaničili

167 pregleda18 komentar(a)
Elton Džon i Dejvid Furniš, Foto: Reuters
30.03.2014. 17:09h

Sir Elton Džon i njegov dugogodišnji partner Dejvid Furniš vjenčaće se u maju u Engleskoj, nakon što su u toj zemlji legalizovani istopolni brakovi.

Džon i Furniš su inače živjeli već osam godina zajedno, u britanskoj civilnoj zajednici.

Furniš je za Las Vegas Review kazao da su dugo čekali da Britanija legalizuje istopolne brakove, kako bi vezu i zakonski ozvaničili. On je i ranije isticaoželju da sa Džonom stane pred oltar.

"Smatramo da je to naša dužnost kako bismo pokazali ostalim gay muškarcima u ovoj zemlji da se može ostvariti ono o čemu su do sada samo sanjali", rekao je Dejvid.

"Budući da je zabavljač, sve što Elton kaže ili napravi - ljudi će komentarisati. Tako da nema boljeg načina za proslaviti ovaj istorijski događaj. Elton i ja smatramo da postoji ogromna razlika između toga zovete li nekoga partnerom ili suprugom. Riječ 'partner' ne može dovoljno dobro opisati našu ljubav", rekao je Dejvid.

Par se takođe nada da će njihovi sinovi živjeti u boljem svijetu od današnjeg, kada odrastu.

"Kada Zahari i Ilajdža odrastu i budu imali svoju djecu, nadam se da će živjeti u svijetu gdje su svi jednaki, gdje vas neće gledati jeste li hetero ili gay, već da će vas gledati kao ljudsko biće", rekao je on u ranijem intervjuu.