Male tajne ljepote

Bilo bi najlakše da se probudite savršenog tena i još savršenije frizure, i da bez ikakve šminke izgledate savšeno, ali.. nije uvijek baš tako. Kako bi izgledale što bolje, prikupili smo savjete koje bi svaka žena trebalo da zna.

95 pregleda0 komentar(a)
Hladna kašika na oči je lijek protiv podočnjaka, Foto: Www.feminiya.com
23.03.2014. 11:23h

Bez obzira na to da li "volite" da se šminkate ili ne, svakako ste nekada prosto "u obavezi" da stavite malo sjaja, sjenku ili maskare na lice. Za one koje ne izlaze iz kuće bez šminke i već su se izvještile, ipak postoji par situacija kada griješe, Bilo bi najlakše da se probudite savršenog tena i još savršenije frizure, i da bez ikakve šminke izgledate savšeno, ali.. nije uvijek baš tako. Kako bi izgledale što bolje, prikupili smo savjete koje bi svaka žena trebalo da zna.

1. Ljepljiva traka protiv viška sjenke.

Znamo koliko je iritantno kada vam obrazi budu puni sjenki i sjaja koje padaju kada je nanosite na već stavljen puder ili podlogu.. Taj višak jednostavno uklonite s malo ljepljive trake. Jer ovaj dio lica ne bi trebalo da se sija i da ima flekice,

2. Kašikom protiv podočnjaka.

Umorne i natekle oči, kao i podočnjake, eliminisaćete stavljanjem na oči hladnih obloga. Ne trošite novac na obloge. Jednostavno u frižider ili zamrzivač ubacite dvije kašike i pustite ih da se što više ohlade, a zatim ih prislonite na oči. Ili dvije kašike uvijek držite u frižideru u stanju pripravnosti.

3. Ledena kupka za ekspresno suve nokte.

Lakiranje noktiju uvijek nekako pada u zadnji čas. Ukoliko žurite a želite lijepe i uredne nokte, osušite ih tako da ih uronite u zdjelu vode s ledom. Biće suvi za minut.

4. Piling za usne.

I pored najvećeg truda, usne nekada jednostavno ne slušaju i budu suve tako da je na njih nemoguće nanijeti sjaj ili karmin a da to izgleda lijepo. Napravite piling za usne. Malo šećera dodajte u med i kapnite koju kap maslinovog ulja, dobro promiješajte pa ih time istrljajte.

5. Prilagodite puder boji tena.

Ako ste u ovim toplim danima češće na suncu i lako primite boju, vaš će vam puder vjerovatno uskoro postati presvijetao. Jednostavno mu dodajte malo tamnijeg pudera i napravite savršenu nijansu.

6. Aspirin za ispucale pete.

Muči li vas ispucala i gruba koža na petama, zdrobite 5 aspirina, pomiješajte ih s malo svježe iscijeđenog limunovog soka i dobijenu smjesu utrljajte u pete. I problem bi uskoro trebalo da nestane!

7. Zubna pasta za bijelje nokte.

Uzmite pastu za izbjeljivanje zuba i nanesite je na nokte i ostavite da djeluje 5 minuta. Kada je isperete, vaši će nokti biti bjelji i još savršeniji za lakiranje.

8. Parfem za mirisnu kosu.

Želite da se riješite neprijatnih mirisa iz kose, poput mirisa kuvanja, pečenja ili dima, naprskajte četku za kosu omiljenim parfemom i temeljno se očešljajte.