Unuk holivudske ikone: Ditrih je bila ohola i hladna

U svom intervjuu otkrio je da je holivudska ikona i biseksualka čiji je stil i seksipil ostavio dubok trag

66 pregleda0 komentar(a)
19.03.2014. 16:42h

Šokantni detalji iz života njemačko-američke glumice i holivudske ikone Marlen Ditrih procurili su u javnost nakon što je njen unuk Dejvid Riva izjavio kako je slavna glumica bila okrutna žena koja nije učinila ništa kako bi zaštitila kćerku od seksualnih napada dadilje.

“Bila je hladna i bezosjećajna. Nije bila baka kako je obično zamišljamo - rekao je Riva povodom aukcije privatnih stvari glumice i pjevačice za “Mail on Sunday”, a prenosi Jutarnji list.

U svom intervjuu otkrio je da je holivudska ikona i biseksualka čiji je stil i seksipil ostavio dubok trag, bila alkoholičarka koja je patila od bulimije. Ispričao je i da je tokom 52 godine braka varala supruga Rudolfa Zibera kako s muškarcima tako i sa ženama. Njeni ljubavnici su tako redom bili Džon Vejn, Kirk Daglas, Frenk Sinatra, Greta Garbo i Edit Pjaf.

“Spavala je sa svima koje je smatrala privlačnim. Nije joj bila bitna tjelesna strana seksa. Intimnost joj je značila moć”, rekao je Riva. Marlen Ditrih imala je samo jedno dijete, kćerku Mariju. Ona je napisala njenu biografiju u kojoj je otkrila kako glumica nikada prema njoj nije pokazivala majčinsku ljubav. Tako je glumica jednom prilikom bezbrižno reagovala kada joj je Marija rekla da je silovala dadilja koju je unajmila.

“Pa dobro, valjda si to do sada prevazišla? Nisi umrla, suoči se s tim”, rekla joj je hladno glumica.

Unuk glimice Dejvid Riva, koji joj je bio i menadžer, prepričao je kako je njegova baka bila toliko opsjednuta čistoćom da je prvo što bi napravila kada bi ušla u hotelsku sobu kleknula na koljena i izribala kupatilo. Posljednje godine života provela je u Parizu, opijajući se i gutajući tablete.

“Ona je bila od onih alkoholičara na kojima se vidjelo da piju”, rekao je Riva dodajući kako je voljela pretjerano i da jede ali i da je patila od bulimije.

“Njeno rješenje je bilo uživnje u hrani, a potom povraćanje”, rekao je Riva pa se prisjetio kako je slavna glumica zatezala kožu lica tako što bi je zalijepila selotejpom iza ušiju. U ovoj velikoj ispovijesti unuka slavne glumice, on otkriva da ona nije posljednjih 15 godina života napuštala stan jer poslije 60 godina ulaganja u imidž nije bila spremna da uništi sliku o sebi.

“Trebala je da dobije Oskara ukoliko lično dođe po njega, ali je odbila”, kaže Riva.

Trebala je da dobije Oskara ukoliko lično dođe po njega, ali je odbila”, kaže Riva

Slavna glumica preminula je 1992. godine u 90. godini života. S obzirom da je živjela raskošno, a godinama nije zarađivala iza nje su ostali dugovi. Najveći dio njene imovine kupila je njemačka vlada. Ona je izložena u muzeju u Berlinu, a porodica je odlučila da ostatak rasproda. Neki od predmeta biće ponuđeni na aukciji (auctionmystuff.com), a među stvarima je i pismo Ernesta Hemingveja u kojem zamišlja kako njih dvoje vode ljubav.

Za “Lili Marlene” Medalja mira

Unuk marlen Ditrih u ispovijesti za “Mail on Sunday”, ipak je priznao kako je njegova baka imala istorijsku ulogu jer je razbjesnila Hitlera kada je uzela američko državljanstvo nakon čega je zabavljala američke vojnike na frontu pjesmama poput poznate “Lili Marlene”.

Zbog toga je dobila najveće američko priznanje za civile, Medalju mira. Osim toga odrekla se svoje sestre kada je saznala da je nekoliko stotina metara od koncentracionog logora Bergen-Belzen imala kantinu za čuvare.

Galerija