Otvorena sajamska sezona u Budvi

U okviru 8. Sajma umjetnina, predstavljaju se umjetničke galerije, samostalni umjetnici, udruženje zanatlija, domaća radinost kao i prodavci i proizvođači suvenira

2 komentar(a)
Sajam u Budvi, Foto: Vuk Lajović
19.03.2014. 13:09h

Performansom "Dictatura Cerebri" istaknutog crnogorskog slikara i karikaturiste Luke Lagatora svečano su otvoreni 38. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, i 8. Sajam umjetnina - ART EXPO. Obje manifestacije traju do 23. marta na Jadranskom sajmu.

Otvarajuci ujedno i ovogodišnju sajamsku sezonu u Budvi, predsjednik Skupštine Unije poslodavaca Crne Gore Ivan Mitrović pohvalio je Jadranski sajama i Atlas grupu, jer, kako je istakao, u teškim vremenima uspijevaju da uspješno organizuju sajamske manifestacije.

"Na sajmu učestvuje i određeni broj uspješnih proizvođača namještaja i onih koji se bave drvopreradom iz Crne Gore i koji imaju šta da pokažu", kazao je Mitrovic.

Prema riječima izvršnog direktora Jadranskog sajma Rajka Bujokovića, ovogodišnje manifestacije okupile su više od 90 učesnika koji predstavljaju proizvode iz 16 zemalja.

Na Sajmu namještaja predstavljen je kancelarijski i kućni namjestaj - kuhinje, trpezarije, dnevni boravci, spavaće sobe i kupatila, oprema za domaćinstva i poslovne prostore, ugostiteljske objekte, hotele, baštenski program i ostale vrste namještaja, klasičnog i modernog dizajna i raznovrsnih cjenovnih kategorija.

U okviru 8. Sajma umjetnina, predstavljaju se umjetničke galerije, samostalni umjetnici, udruženje zanatlija, domaća radinost kao i prodavci i proizvođači suvenira.

Programom Sajma namještaja za danas je predviđeno održavanje IX sjednice Odbora Udruženja šumarstva, drvne i papirne industrije, grafičke i izdavačke djelatnosti Privredne Komore Crne Gore.

Za izuzetan nastup na Sajmu biće dodijeljeno priznanje Expo trophy, a posjetioce očekuje i nagradna igra.