Radulović izabran za predsjednika CTU

CTU je pored svojih šest sektor, oformilo još dva sektora - turistički vodiči i zakupci plaža

2 komentar(a)
Žarko Radulović, Foto: Arhiva Vijesti
15.03.2014. 15:58h

Suvlasnik Montenegro stars hotels grupe, Žarko Radulović ponovo je izabran za predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) na period od četiri godine. Iz CTU je saopšteno da je danas održana redovna Skupština CTU, u hotelu Splendid u Bečićima na kojoj je izabrano rukovodstvo. „CTU je pored svojih šest sektora, odnosno hotela, turističkih agencija, restorana, privatnog smještaja, kampova i transporta, oformilo još dva sektora - turistički vodiči i zakupci plaža“, navodi se u saopštenju.

Za predsjednika sektora hotela izabran je Zlatibor Milić iz hotela Residence, dok je potpredsjednik Marko Petričevič iz Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Mimoza
Na sjednici je odlučeno da se, u skladu sa predlozima, u okviru postojećeg sektora hotela, oformi podsektor malih i srednjih hotela, u okviru sektora transport podsektor rent-a car kompanija, dok će se u okviru turističkih agencija naći podsektor kongresni turizam i eventi. Za predsjednika sektora hotela izabran je Zlatibor Milić iz hotela Residence, dok je potpredsjednik Marko Petričevič iz Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Mimoza. Predsjednik malih i srednjih hotela biće Dejan Rađenović, sektora turističkih agencija Petar Ivković, a Velibor Zolak za predsjednika podsektora kongresni turizam i eventi. Predsjednik sektora restorana je Krsto Niklanović, privatnog smještaja Sava Pejović, a kampova Uroš Zloković. Za sektor transporta biće zadužen Željko Krivokapić, dok je predsjednik podsektora rent-a car kompanija, Davor Klasić. Predsjednik sektora zakupaca plaža je Gani Resulbegović, sektora turističkih vodiča Nenad Bulatović, a za potpredsjednika izabran je Dragan Boričić. Na Skupštini je, kako se dodaje, pored usvojenih godišnjih dokumenta, plana i programa rada za naredni period, oformljen i Savjet za strateški razvoj turizma kao stručno i savjetodavno tijelo čiji je cilj unaprijeđenje i usmjeravanje razvoja turističke djelatnosti. Pored povremenih članova Savjeta koji su značajni za aktuelnu problematiku i razvoj turizma, izabrani su stalni članovi Savjeta: Branko Diki Kažanegra, Dragan Bošković, Mile Stijepović, Gani Resulbegović i Darko Bulatović.