Milena Knežević pauzira dva meča i prima pola plate do kraja sezone!

Na njen predlog, polovina plate će se uplaćivati Sari, Ivani i Andrei, koje boluju od cerebralne paralize

256 pregleda51 komentar(a)
13.03.2014. 16:43h

Nepromišljen potez tri sekunde prije kraja utakmice protiv Đera koštaće puno Milenu Knežević, ali i Budućnost - Evropska rukometna federacija odlučila je da kazni organizatorku igre „plavih” sa dva meča suspenzije zato što je glavom udarila Anitu Gorbic.

Ponajbolja rukometašica Podgoričanki će propustiti rezultatski nebitno gostovanje Krimu u subotu, jer je gotovo sigurno da će tim Dragana Adžića zauzeti 2. mjesto u grupi 2, ali mnogo više boli činjenica da ona neće igrati prvi meč na fajnl-foru u Budimpešti.

U Budućnosti su se nadali da bi 24-godišnji srednji bek mogao da pauzira samo jedan meč, ali i strahovali da će odmarati tri utakmice. EHF je izabrao srednje rješenje. Uprava najtrofejnijeg crnogorskog kluba je prihvatila kaznu i odlučila da ne iskoristi pravo na žalbu.

Ukoliko Budućnost u polufinalu savlada nekog od tri moguća rivala (Vardar, Tiringer ili Midtjiland), Kneževićeva bi stekla pravo da igra u finalu. A tamo bi je, vjerovatno, čekali Đer, Gorbic i ljuti mađarski navijači...

Kaznu Kneževićevoj je odredio i klub. Djevojka koja je učestvovala u svim posljednjim uspjesima crnogorskog rukometa je suspendovana do daljeg (pitanje je i da li će igrati za reprezentaciju protiv Češke), a do kraja sezone će primati samo pola plate.

Na njen predlog, druga polovina će biti uplaćena Sari, Andrei i Ivani, djevojčicama sa Cetinja koje boluju od cerebralne paralize. ŽRK Budućnost je, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, baš pred utakmicu sa Đerom organizovao akciju prikupljanja sredstava za te tri djevojčice.

Galerija