Stavljamo tačku na vještačke podjele koje se plasiraju radi maskiranja ozbiljnih tema

“Ostaćemo privrženi idealima otvorenog građanskog društva, u kome se poštuju i njeguju zdravi međuljudski odnosi svih građana"

31 komentar(a)
Berane izbori, Foto: Boris Pejović
11.03.2014. 17:24h

Koalicija Zdravo Berane, dok bude obavljala vlast u tom gradu, vodiće transparentnu i odgovornu politiku i ostati privržena idealima otvorenog građanskog društva, u kome se poštuju i njeguju zdravi međuljudski odnosi svih građana. Ta koalicija koju čine Socijalističke narodna partija i Demokratski front osvojila je 18 mandata na loklanim izborima, dovoljno da samostalno formira vlast u Beranama. Koalicija Zdravo Berane će, poručili su, za vrijeme obavljanja opštinske vlasti, voditi transparentnu i odgovornu politiku. “Ostaćemo privrženi idealima otvorenog građanskog društva, u kome se poštuju i njeguju zdravi međuljudski odnosi svih građana, uz puno uvažavanje nacionalnih, vjerskih i svih drugih uvjerenja građana Berana, bez obzira na njihovo ime i prezime”, kaže se u saopštenju. Koalicija Zdravo Berane je, kako su naveli, od prvog dana nastupala i nastupaće ubuduće pod zastavom Berana. “Na upravo završenim lokalnim izborima su građani svih nacija, vjerskih, političkih i svih drugih opredjeljenja, uprkos neviđenom i nelegelanom pritisku, ubjedljivo odlučili da budućnost našeg grada povjere zdravim snagama Berana”, kaže se u saopštenju. U Koaliciji su, kako se dodaje, od početka prepoznali da su skup različitih, ali zdravih ideja i uvjerenja.

“U pobjedničkoj koloni, koja se kretala od centra grada, preko Pešaca, pa magistralom do talumskog mosta i Harema primjećena su dva vozila u kojima su bili provokatori, lica koja su uzvikivala teške ekstremističke parole, prijeteći građanima Harema”
“Posebno smo ponosni što smo koalicija zdravih raznolikosti koje žive, rade i sarađuju na zdravim osnovama uz međusobno uvažavanje. Iskrena nam je namjera da to dokazujemo našim sugrađanima iz dana u dan u naredne četiri godine i dalje”, navodi se u saopštenju. Iz Koalicije su zahvali građanima Berana na ukazanom povjerenju i kako su dodali, žele da stave tačku na "sve vještačke podjele koje se plasiraju radi maskiranja ozbiljnih tema koje treba da budu u fokusu kako građana Berana tako i cijele Crne Gore". Kako je saopšteno, u toku izborne noći 9. marta, na ulicama Berana su bile prisutne hiljade građana koji su proslavljali pobjedu koalicije Zdravo Berane. “U pobjedničkoj koloni, koja se kretala od centra grada, preko Pešaca, pa magistralom do talumskog mosta i Harema primjećena su dva vozila u kojima su bili provokatori, lica koja su uzvikivala teške ekstremističke parole, prijeteći građanima Harema”, kaže se u saopštenju. Te osobe, dodaje se, odmah su identifikovane i aktivisti koalicije Zdravo Berane zamolili su ih da napuste kolonu. “Svih devetorica, koji su uzvikivali šovinističke parole i time uznemiravali građane Harema, nalaze se na spiskovima lica koja su primila novac od mjesnog odbora DPS-Park 2”, navodi se u saopštenju. Iz Koalicije Zdravo Berane poručili su da će za vrijeme obavljanja opštinske vlasti voditi transparentnu i odgovornu politiku.